Υποψήφια με μαντήλα κατεβάζουν οι Πράσινοι στις ευρωεκλογές

Οι Τουρκοι την παρουσιάζουν σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων και σάιτ ως την πρώτη Ελληνίδα μαντηλοφορούσα μουσουλμάνα υποψήφια Ευρωβουλευτή. Ειναι η 41 ετών κ. Αννα Στάμου που συμμετέχει στις εκλογές για την Ευρωβουλή με το κόμμα των Πρασίνων.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που η κ. Στάμου γίνεται πρωτοσέλιδο στην Τουρκία αφού ως πρώην Χριστιανή Ορθόδοξη, αποτελεί για τους Τούρκους ένα »φαινόμενο» στο οποίο ποντάρουν για τους δικούς τους λόγους και το προβάλλουν για εκμετάλλευση.
Η κ. Στάμου που γεννήθηκε στην Αθήνα, είπε – στην Aksam και στην Yeni Safak ότι ήρθε στον κόσμο ως Χριστιανή Ορθόδοξη, ότι διερεύνησε όλες τις θρησκείες και ότι βρήκε απαντήσεις στα ερωτήματα που είχε κατά νου, στο Ισλάμ και έγινε μουσουλμάνα όταν ήταν 30 ετών.

Η Aksam, με τον τίτλο «Η πρώτη μαντηλοφορούσα υποψήφια στο ευρωκοινοβούλιο από την Αθήνα», γράφει ότι είναι η πρώτη μαντηλοφορούσα υποψήφια από την Ελλάδα που θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές :«Σε περίπτωση που εκλεγώ ένα από αυτά που θέλω να κάνω για τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα είναι η ισότητα», λέει.

Για το τέμενος στην Αθήνα

Η Yeni Safak αναφέρεται στα ίδια με τον τίτλο «Η πρώτη μαντηλοφορούσα στο ευρωκοινοβούλιο» και προσθέτει ότι στην περίπτωση που εκλεγεί θα κάνει ότι μπορεί για το τέμενος στην Αθήνα, που μετά από πολλά χρόνια έχει φτάσει στο τελικό στάδιο,αλλά έχει καθυστερήσει, η έναρξη για άγνωστο λόγο.
Είπε ακόμη ότι επιθυμεί να προβεί σε εργασίες για την παρεμπόδιση των διακρίσεων για τους μουσουλμάνους και πρόσθεσε «Μπορεί η μαντίλα να εκληφθεί ως πρόκληση, αλλά θα πρέπει όλοι να κάνουν κάτι για τη χώρα. Δε θα πρέπει να διαχωριζόμαστε σε μαντηλοφορούσες και μη μαντηλοφορούσες(…) Θα κάνω αγώνα έτσι ώστε οι μουσουλμάνοι στη χώρα μου να μην αισθάνονται ως μειονότητα.»

Η Turkiye, με τον τίτλο «Η Ελληνίδα Άννα έγινε μουσουλμάνα και τώρα πάει στο ευρωκοινοβούλιο», γράφει ότι η κ. Στάμου είπε ότι σε περίπτωση που εκλεγεί θα καταβάλει προσπάθεια για να παρεμποδίσει τις διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων. Τονίζεται επίσης ότι η Ελληνίδα Άννα αφιέρωσε τον εαυτό της στον μουσουλμανικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ναι στην μαντήλα» είπε η FIFA για τις γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο