ΥΠΕΞ: Δεν έχουμε λάβει αίτημα για την έκδοση των «οκτώ»

Της Ελένη Παναγιώτου

Δεν έχει λάβει τουρκικό αίτημα για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών η Ελλάδα,  δηλώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, παρά τα σημερινά δημοσιέυματα στον τουρκικό τύπο. 
Το Onalert.gr με αφορμή το τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου Anadolu της Τουρκίας, αλλά και του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TRT τα οποία αναφέρουν ότι το τουρκικό αίτημα για την έκδοση των «οκτώ» έχει μεταβιβαστεί στην Αθήνα, επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών. Ο αρμόδιος εκπρόσωπος Τύπου, απάντησε ότι μέχρι στιγμής η Αθήνα δεν έχει λάβει τίποτε.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίς σήμερα το πρωί το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu έγραψε οτι εστάλη, σήμερα Τρίτη, το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση στην Τουρκία των 8 στρατιωτικών. Επιπλέον το TRT αναφέρει οτι ο φάκελος απεστάλη στην Αθήνα.

Όπως ειχε γράψει το OnAlert πριν μια βδομάδα η Τουρκία ζήτησε την άμεση έκδοση των 8 στρατιωτικών με νέο έγγραφο που είχε ήδη εκδοθεί.  Η διαδικασία προβλέπει οτι σε πρώτη φάση το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει το αίτημα στην ελληνική πρεσβεία, η οποία διαβιβάζει τον φάκελο στο υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με τη σειρά του αναλαμβάνει να προωθήσει τον φάκελο στην Ελλάδα.