«Χρυσό» μέλλον! Η Εθνική Νέων πρώτη σε όλη την Ευρώπη

Μια ακόμα χρυσή σελίδα στο… βιβλίο του ελληνικού μπάσκετ έγραψε η εθνική Νέων. Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο κλειστό “Δυο Αοράκια” της Κρήτης, αφού οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησαν του Ισραήλ με 65-56 και σήκωσαν την κούπα του Eurobasket U20. 

Αφού «σπατάλησε» τα πρώτα 7 λεπτά του τελικού, εκεί όπου “έσπασε τα καλάθια”, η Εθνική Νέων Ανδρών βρήκε ρυθμό, σκόραρε, αμύνθηκε και κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την γαλανόλευκη ο Κόνιαρης. Αν και ξεκίνησε με 0/5 σουτ, ο παίκτης του ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 15 πόντους. Μεγάλη η συνεισφορά των Χαραλαμπόπουλου ( MVP της διοργάνωσης με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ στον τελικό) και Λούντζη (12 π.). Οι δυο πρώτοι μπήκαν και στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

Η εθνική παρουσίασε σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση, σε ένα πρώτο δεκάλεπτο που θα χαρακτηρίζεται απλά.. τραγικό. Τόσο η άμυνα του Ισραήλ, όσο και η αστοχία των διεθνών κράτησαν τη Γαλανόλευκη στο πρώτο 8λεπτο στους 2 πόντους, την ώρα που ο Μπλατ μοίραζε πολύ καλή το παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Κάποιες εύστοχες βολές στο τέλος της πρώτης περιόδου μας επέτρεψαν να “ψαλιδίσουμε” το -12 στο 9-16 του δεκαλέπτου

Η παίκτες του Παπαθεοδώρου προσπάθησαν να βάλουν… δύσκολα σε αυτούς του Μπλατ, με την καλή τους άμυνα. Το 2×2 του Λούντζη σε προσπάθειες τρίποντων όμως έφερε την εθνική στο -1 (15-16). Το πρέσινγκ των διεθνών μας έκανε αυτή τη φορά τους Ισραηλινούς να μην μπορούν να σκοράρουν (χωρίς πόντο στη δεύτερη περίοδο για 7′). Τελικά, η γαλανόλευκη πήρε για πρώτη φορά.. κεφάλι στο σκορ με το τρίποντο του Κόνιαρη (18-16). Ο παίκτης του ΠΑΟΚ “λύθηκε” επιθετικά, τα απαραίτητα σου μπήκαν, οι ισραηλινοί σκόραραν μόνο με βολές, ενώ το τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου έφτιαξε το 26-23 του ημιχρόνου.

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και περισσότερα στο Newsit.gr