USS Mason: Το αμερικανικό αντιτορπιλικό στο λιμάνι του Πειραιά – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά  τις δύσκολες στιγμές του στην Ερυθρά θάλλασα, έφθασε τις πρωινές ώρες σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά το USS Mason DDG87, Αντιτορπιλικό κλάσης Alreigh Burke.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα pireaspiraeus.com εχει μήκος 155,3 μέτρα ,πλάτος 20 και βύθισμα 9.4 . Έχει 4 τουρμπίνες General Electric LM 2500-30 συνολικής ισχύος 100.000 ιππων που του δίνουν δυνατότητα να πλέει με ταχύτητα πάνω απο 30 κόμβους.Το πληρωμα του αποτελείται απο 380 αξιωματικούς και υπαξιωματικουςΈχει κατασκευαστεί το 2001 στα ναυπηγεία Bath Iron Works και αποτελεί μέρος του Αμερικανικού Στόλου απο το 2003.

Έχει πάρει το όνομα του απο 2 Αμερικανούς , έναν πολιτικό και έναν σημαιοφόρο του ΠΝ που είχαν το επίθετο Mason, τους John και Newton Harry Mason αντίστοιχα.

 

pireaspiraeus.com

Πριν δυο βδομάδες το αντιτορπιλικό δέχτηκε την πρώτη επίθεση απο τους αντάρτες Χούτι στις ακτές της Υεμένης. Συγκεκριμένα ενώ το USS Mason πραγματοποιούσε στις 9 Οκτωβρίου «επιχειρήσεις ρουτίνας στα διεθνή ύδατα», δύο πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν με διαφορά 60 λεπτών, έπεσαν στα ύδατα της Ερυθράς Θάλασσας χωρίς να πλήξουν το πολεμικό σκάφος και χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, δήλωσε η Πόλα Νταν, εκπρόσωπος της Navcent. 
Στη συνέχεια οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις θέσεις ραντάρ σε περιοχές που ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη, ως αντίποινα για την δεύτερη πυραυλική επίθεση που δέχτηκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason μέσα σε μια βδομάδα.