Τσίπρας για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Eλλάδας – ΗΠΑ

Νέο κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις AHEPA και AHI. Ο Έλληνας πρωθυπουργός περιέγραψε το δρόμο που έχει ήδη διανύσει η Ελλάδα. Παράλληλα μεταξύ άλλων τόνισε είναι σημαντική η ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς και στη διαρκή ενίσχυση του ρόλου της χώρας ως κόμβου για την ενέργεια και τις μεταφορές, επισημαίνοντας τις εξελίξεις με τους αγωγούς και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη και τα Ιόνια, όπου συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες. Αναφέρθηκε στην επέκταση και τη σύνδεση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσω των Βαλκανίων.

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι η στιγμή για περαιτέρω ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας:

Πρώτον, τόνισε, πρέπει να επικεντρώσουμε στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στα πεδία του τουρισμού, του real estate, της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, κ.α., αναφέροντας ότι κομβικό σημείο θα είναι η συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Δεύτερον, συνέχισε, «πρέπει να είναι σαφές στους συμμάχους και φίλους μας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, στον βαθμό που ικανοποιούνται οι θέσεις της στα ζητήματα ασφαλείας που αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». 

Περισσότερα στο newsit.gr