Τουρκία: Νέα επίθεση κατά αστυνομικού στόχου στις κουρδικές περιοχές

Τελευταία ενημέρωση 26-8-2016 09:10
Πρώτη ανάρτηση 26-8-2016 08:11

Νέα επίθεση κατά αστυνομικού στόχου στην πόλη Τζιζρε στην επαρχία Σιρνάκ στη νοτιοανατολική Τουρκία σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Η επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με στόχο αστυνομικά τμήματα που ξεκίνησαν μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και εντείνονται στις κουρδικές κυρίως περιοχές της Τουρκίας.

Η μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν για μια ακόμα φορά, το παγιδευμένο όχημα που στάλθηκε στο κτίριο της αστυνομικής διοίκησης της πόλης. 

Το Russia Today μεταδίδει πως υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τουλάχιστον τρεις νεκρούς αστυνομικούς. Η ηλεκτρονική έκδοση της Cumhuriyet  κάνει λόγο για 9 νεκρούς και 64 τραυματίες.

Αναλυτές, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Onalert.gr, εκτιμούσαν ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και η στοχοποίηση των Κούρδων στην περιοχή, αναμένεται να αυξήσει τις βομβιστικές επιθέσεις και στο εσωτερικό της Τουρκίας. 

Πιο συγκεκριμένα o Δρ Ζήνωνας Τζιάρρας, ο οποίος διδάσκει Γεωπολιτική & Διεθνή Ασφάλεια στο UCLan της Κύπρου,  σχολιάζοντας τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την Τουρκική εισβολή στην Συρία και τη στοχοποίηση των Κούρδων, είχε εκτιμήσει ότι οι τεταμένες συγκρούσεις πρόκειται να οδηγήσουν σε νέο κύμα προσφύγων, τρομοκρατικών επιθέσεων εντός Συρίας, Τουρκίας και όχι μόνο, και γενικά στη χειροτέρευση της ανθρωπιστικής κρίσης.