Το Ποτάμι κατά Καμμένου για τις δηλώσεις της περασμένης Κυριακής

 Ανοιχτή επιστολή – ανακοίνωση κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για όσα είπε την περασμένη Κυριακή στην real, εξέδωσε με χαρακτηριστική καθυστέρηση ο τομέας άμυνας του «Ποταμιού». Στην επιστολή αναφέρει:

Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

Στη συνέντευξή σας στη Real News αφήνετε υπονοούμενα στερούμενα λογικής για τις θέσεις του Επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη για την Εθνική Άμυνα.

Ως υπεύθυνος πολιτικής του Τομέα Άμυνας του Ποταμιού που προέρχεται από τις τάξεις των ΕΔ, σας γνωστοποιώ ότι πρόσφατα το Ποτάμι -όπως ίσως γνωρίζετε- έφερε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου στη Βουλή για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας. Ένα Εθνικό Συμβούλιο που θα βοηθούσε να υπάρχει, πάντα, μια πατριωτική απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο Τομέας Άμυνας παράλληλα έχει δημοσιεύσει τις προτάσεις του για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, τις οποίες σας συνιστούμε να μελετήσετε, για να δημιουργήσει η χώρα μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη κρούσης σε συνδυασμό με τα οικονομικά της δεδομένα, κόντρα στις συντεχνίες και τις παράλληλες καλύψεις δομών και στελεχών που δεν δικαιολογούν σήμερα την επιχειρησιακή τους ύπαρξη.
Αν πράγματι εσείς ενδιαφέρεστε για την Άμυνα, ψηφίστε το νομοσχέδιο που είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ύπαρξη εθνικής πολιτικής στα θέματα της Άμυνας, την οποία άλλωστε επικαλείται.

Κύριε Υπουργέ,

Η πατριδοκαπηλία είναι μεγάλο αμάρτημα το οποίο η πατρίδα μας το έχει πληρώσει πολύ ακριβά διαχρονικά!
Πως εξηγείτε τη δήλωση του βουλευτή σας κυρίου Κ. Ζουράρι «το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι σπουδαίο»; Έχει προβεί κάποιος άλλος Έλληνας βουλευτής σε παρόμοια δήλωση; Συνεπώς κάπου αλλού πρέπει να ψάξετε για το περί πατρίδας αίσθημα.
Αν έχετε την άποψη, ότι με το να φοράτε τις στολές παραλλαγής των στρατιωτικών, χωρίς να έχετε περάσει την κατάλληλη εκπαίδευση του Αξιωματικού και παράλληλα να σκορπάτε από το υστέρημα του ελληνικού λαού χρήματα με άσκοπες μετακινήσεις με C-130 και Chinook, των οποίων το κόστος πτήσης ανά ώρα είναι αρκετά αλμυρό (τουλάχιστον 10 χιλ. και 6 χιλ. ευρώ αντιστοίχως), για το θεαθήναι και για ψηφοθηρικούς λόγους είναι λάθος.

Αν για δικούς σας λόγους δεν μπορέσατε να γίνετε αξιωματικός, δεν φταίει ο Ελληνικός λαός να πληρώνει τα δικά σας απωθημένα.
Η τόνωση του ηθικού των στελεχών των ΕΔ γίνεται με πράξεις -όπως η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ (με τις άδικες περικοπές των μισθών των στελεχών) που όμως δεν έγιναν παρά τις δεσμεύσεις σας- και όχι με λόγια του αέρα και ταξίδια αναψυχής.

Η επίσκεψή σας μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και η πρόσφατη δήλωσή σας ότι ο Τουρκικός Στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα …κλπ, δείχνει ανωριμότητα στην διαχείριση κρίσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ποιο είναι τελικά το σχέδιό σας για την αναδιοργάνωση των ΕΔ; Για αναδιοργάνωση ακούμε, αλλά δε βλέπουμε να γίνεται καμία κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση!

Ποια είναι η πολιτική σας για την αμυντική βιομηχανία που τόσο πολύ σαν πατριώτης ενδιαφέρεστε;

Γνωρίζετε ότι τα ΕΑΣ είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης της εταιρείας; Τι γίνεται με τον κ. Σούκο; Διαθέτει η εταιρεία του τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για τον καθαρισμό του οικοπέδου της Ελευσίνας προς αποφυγή ατυχήματος;
Πότε θα λυθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΑΒ; Πότε θα τελειώσει η παρακράτηση του 20%, γεγονός που έχει στεγνώσει οικονομικά την εταιρεία; Δεν κουραστήκατε να βλέπετε τόσο καιρό τα C-130 έξω από τα υπόστεγα;

Τι γίνεται με την υλοποίηση της σύμβασης των ΤΠΚ 6 & 7 που έχουν αναλάβει τα ναυπηγεία της Ελευσίνας; Πότε θα ζητήσουν και άλλα χρήματα πλέον των 40 εκ. ευρώ που τους δόθηκαν; Αφού δεν θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα εντός του συμβατικού χρόνου το οποίο γνωρίζατε από την αρχή; Μέχρι πότε θα κρατούν αιχμάλωτο το Πολεμικό Ναυτικό; Για να καρπώνονται κάποιοι λίγοι, διαχρονικά, τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογούμενου;

Τι γίνεται με το ΕΣΕΕΘΑ; Το Ποτάμι έχει προβεί σε ερώτηση στη Βουλή και περιμένουμε απάντηση. Ενώ το πρόγραμμα συμβατικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί την 30/12/2016; Έχετε μπερδευτεί; Ελπίζουμε ότι δεν θα χαθούν αδικαιολόγητα τα ΝΑΤΟΙΚΑ κονδύλια για ένα τόσο σοβαρό πρόγραμμα και θα λάβετε υπόψη σας την ανεξαρτησία του συστήματος από ξένα κέντρα για την ασφάλεια των πληροφοριών.

Κύριε Υπουργέ,
Η “πατριδοκαπηλία” έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς στο παρελθόν για λόγους εντυπωσιασμού. Εσείς την συνδυάζετε με τη “συκοφαντία”. Εκρηκτικό μείγμα για έναν υπουργό Αμύνης σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα στιγμή.