Τα πρώτα συντηρημένα πυροβόλα επέστρεψαν στο Πολεμικό Μουσείο

Συντήρηση και βαφή πυροβόλων του Στρατού Ξηράς που φιλοξενούνται από Πολεμικό Μουσείο διενεργείται αυτή την περίοδο, σε συνεργασία με το 301 Εργοστάσιο Βάσεως, το Στρατό Ξηράς και την Τροχαία. Η πρώτη “φουρνιά” είναι μάλιστα έτοιμη με την δεύτερη να έχει ήδη φτάσει στο Εργοστάσιο για τις απαραίτητες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, μετά την απαιτούμενη συντήρηση/βαφή η «πρώτη φουρνιά» Πυροβόλων τού Στρατού Ξηράς επανήλθε στο Πολεμικό Μουσείο μαζί με τρία νέα εκθέματα προερχόμενα από το Πολεμικό Ναυτικό (2 εκπαιδευτικές νάρκες Β’ΠΠ και ένας τριπλός τορπιλοσωλήνας, από αντιτορπιλικό τύπου ΝΙΚΗ του Β’ΠΠ επίσης).
Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες ήταν μία «πολεμική ημέρα» κατά την οποία η συνεργασία ΣΞ-ΠΝ-Τροχαίας και προσωπικού του ΠΝ φαίνεται ότι ήταν άψογη.

Παράλληλα έφυγε η «δεύτερη φουρνιά» Πυροβόλων για συντήρηση και θα ακολουθήσει και 3η,4η … όσες απαιτηθούν, έως ότου συντηρηθούν/βαφούν όλα τα σύμφωνα με όσαυπάρχοντα εξωτερικά εκθέματα από το 301 Εργοστάσιο Βάσεως υπό την Διεύθυνση Τεχνικού τού Στρατού Ξηράς.

Οι φωτογραφίες από την μεταφορά των πολυβόλων: