Συντάξεις Χηρείας: Παρέμβαση ΥΠΕΘΑ με αφορμή την πτώση ελικοπτέρου

Παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τις συντάξεις χηρείας για οικογένειες στρατιωτικών μια μέρα μετα απο την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου με έγγραφο της ΓΔΟΣΥ.

Το  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητάει με το εγγραφο αυτο η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας να είναι ξεκάθαρη οσον αφορά αυτους που εχουν χάσει την ζωη τους ένεκα της υπηρεσίας. Το οποιο, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ, ειναι ενα ερωτημα που δεν εχει απαντηθεί μέχρι στιγμής. 

Απο την πλευρά του το Υπουργείο Εργασίας δήλωσε  »οτι εξαιρούνται απο τις τελευταίες ρυθμίσεις οι περιπτώσεις που πέφτουν σε ώρα υπηρεσιας και κατα την εκτέλεση του καθήκοντως». 

Σύμφωνα με το άρθρο 12, η επιζώσα σύζυγος δικαιούται σύνταξης μόνο εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας της, κατά την ημερομηνία θανάτου του ασφαλισμένου-συνταξιούχου συζύγου. Εάν όμως έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας της κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα τριών ετών, μετά την πάροδο των οποίων η καταβολή σύνταξης αναστέλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας της. Εφόσον δεν έχει συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας της κατά τον ως άνω χρόνο, δικαιούται σύνταξη για διάστημα μόνο τριών ετών.