«Συνηθίζοντας…τον ΣΥΡΙΖΑ» – Τι γράφουν οι Γερμανοί για τις εκλογές της Κυριακής

“Συνηθίζοντας…τον ΣΥΡΙΖΑ”. Γερμανοί σχολιαστές και το πολύ “δραστήριο” αυτές τις ημέρες Der Spiegel επισημαίνουν ότι τόσο η γερμανική κυβέρνηση όσο και τα πολιτικά κόμματα έχουν αρχίσει να εξοικειώνονται με την ιδέα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κερδίσει τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Το Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση επισημαίνει ότι το Βερολίνο θα αναζητήσει μια συμβιβαστική φόρμουλα και επισημαίνει ότι αυτή η αντιμετώπιση θα τηρηθεί ακόμη και σε μια πιθανή ανόδου στην εξουσία του Podemos στην Ισπανία.

Αρκετοί γερμανοί αρθρογράφοι αντιμετωπίζουν με ρεαλισμό την κατάσταση και επισημαίνουν ότι δικαίως ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ζήτημα κουρέματος του ελληνικού χρέους. Προχωρούν ακόμη παραπέρα μάλιστα γράφοντας στο Der Spiegel ότι “ οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αποτελέσουν “έναυσμα για μια αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη”.

Δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι η πιθανη νικη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα “πριμοδοτήσει” και την πορεία του Podemos στην Ισπανία.