Συνελήφθησαν τρεις διακινητές παράνομων μεταναστών στην Πάτμο

Τρεις  διακινητές παράνομων μεταναστών από την Συρία, εκ των οποίων δύο άνδρες και μία γυναίκα,συνελήφθησαν, από  Λιμενικούς της  Πάτμου σε μια περίοδο που έχει αυξηθεί κατακόρυφα το κύμα λαθρομετάστευσης και παραμονές συνέντευξης του κ Βαρβιτσιώτη προς τον ξένο τύπο για ανάδειξη του θέματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι Σύριοι διακινητές μόλις είχαν αποβιβάσει  64 παράνομους μετανάστες που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πολυτελές σκάφος το οποίο και κατασχέθηκε. μαζί με χρήματα (φωτογραφίες).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτμου για την ύπαρξη ύποπτου Θαλαμηγού  στην περιοχή, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε προς διερεύνηση των πληροφοριών όπου και εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάτμου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων το εν λόγω σκάφος με στοιχεία »FOOTLOOSE AND FANCY FREE», σημαίας Βρετανίας. Στο σκάφος  επέβαιναν οι προαναφερόμενοι συλληφθέντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα, ενώ δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, όταν τους ζητήθηκαν από το πλήρωμα του σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Στη συνέχεια, η θαλαμηγός  κατέπλευσε συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Σκάλας Πάτμου, όπου κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι είχε εκκινήσει από τα έναντι τουρκικά παράλια και είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς εξήντα τεσσάρων (64) παράνομων μεταναστών (μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι), οι οποίοι κατόπιν συνεργασίας με την Αστυνομική Αρχή Πάτμου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις διαφορετικές περιοχές της νήσου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το σκάφος, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος καθώς και χρηματικό ποσό € 7.700 που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων διακινητών.

Διαβάστε ακόμη:

«Τσουνάμι» μεταναστών στο Αιγαίο! Πάνω κάτω πλέουν αρματαγωγά του ΠΝ για τη μεταφορά τους


Με αρματαγωγά του ΠΝ μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες! Απίστευτα νούμερα