Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ΕΑΣ έξω απο τη Βουλή

 
Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας εργαζομένων των ΕΑΣ έξω απο τη Βουλή λίγο πριν την προγραμματισμένη ενημέρωση στη Βουλή για το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους των ΕΑΣ, η εταιρεία βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία, η οποία επηρεάζει και την παραγωγική διαδικασία καθώς υπάρχει αδυναμία αγοράς πρώτων υλών.
Και όλα αυτά, όταν όπως καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση διαβεβαίωνει Σωματεία και εργαζόμενους ότι όχι μόνο δε θα συρρικνωθεί η εταιρεία αλλά θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη.

Παρακατω η σημερίνη ανακοίνωση των εργαζομένων των ΕΑΣ

«Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η μοναδική εθνική αμυντική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών, όπλων και οπλικών συστημάτων, βρίσκεται στη χειρότερη κρύση της ιστορίας της εξ αιτίας της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης και της εγκληματικής πολιτικής της Διοικησης της.

Κυβέρνηση και Διοίκηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ εξέλιξη της 22-11-2016 με την κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών που σηματοδοτεί ουσιαστικά το κλείσιμο της επιχείρησης σε μια χρονικό στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες και επείγει η αγορά πρώτων υλών για εκτέλεση παραγωγικού έργου ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ!
Δυστυχώς, τίποτα αισιόδοξο για την εταιρεία και τους εργαζόμενους δεν μπορεί να προσφέρει η σημερινή Διοίκηση της εταιρείας που είναι χαμένη σε αδιέξοδους δρόμους, χωρίς στόχους, χωρίς σχέδιο, ανίκανη να δώσει λύσεις στα μεγάλα Οικονομικά, Παραγωγικά και Διοικητικά θέματα που καθημερινά σφύγγουν ασφυκτικά πλέον τη θηλιά στο λαιμό της εταιρείας και των εργαζομένων. Η αναμονή και η ελπίδα ότι η Διοίκηση και η Κυβέρνηση θα δώσουν προοπτική στην εταιρεία, αποδείχθηκαν μάταιες. Οι κυβερνητικού παράγοντες, αφού μας φλόμωςαν ςτισ υποσχέςεις, τελικά δεν υλοποιούν τίποτα από όσα είπαν για τα Ε.Α.Σ.

Η κεφαλαιοποίηση δεν γίνεται, προσωρινή φορολογική ενημερότητα με ΠΝΠ δεν δίνεται, συμβάσεις δεν τρέχουν, η εταιρεία έχει εγκαταλειφθεί. Η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας συναντάει εμπόδια από τους χειρισμούς της Διοήκησης που επέλεξε τις μυστικές διαπραγματεύσεις, από τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες που θα εξασφάλιζε ένας ανοιχτός και δημόσιος διαγωνισμός.
Γιατί άραγε… Είναι ντροπή να οδηγείται σε μαρασμό η στρατηγικής σημασίας, για την Άμυνα της Χώρας επιχείρηση και η Κυβέρνηση να εξαπατά σωματεία και εργαζόμενους λέγοντας ότι θα την αναπτύξει.

ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ! Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ! Ο ΑΓΩΝΑΣ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΡΕΙΑ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΕΦΑΛΟΠΟΠΙΗΣΗ ΧΡΕΩΝ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ-ΑΞΙΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 110 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 15.00 έξω απο την Βουλή!»