Πτώση ελικοπτέρου: Το τελευταίο αντίο στον Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα – ΦΩΤΟ

Πρώτη δημοσίευση:12:24:07
Tελευταία ενημέρωση:15:17:07

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μεταξύ αυτών και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ΑΓΕΕΘΑ Πάνος Αποστολάκης βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα για να παραστεί στις νεκρώσιμες ακολουθίες των αδικοχαμένων αξιωματικών της Αεροπορίας Στρατού, που έχασαν τη ζωή τους χθες στη συντριβή του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. “Πετούσαμε χαμηλά” είπε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα στη μαρτυρία που σόκαρε το πανελλήνιο. Ο καιρός δεν ήταν καλός “πέσαμε σε ομίχλη” λέει η αρχιλοχίας “η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”. Κάπου εκεί και υπό ακραίες συνθήκες έγινε το κακό.“Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ”, λέει σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» η Βασιλική Πλεξίδα, “όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου”… Κάπως έτσι γράφτηκε μια από τις πιο μελανές σελίδες στην ισοτρία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Συγκονίζουν οι συγγενείς – Τραγική φιγούρα οι γονείς και η χήρα του Ταγματάρχη

«Σ’ αγαπάμε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ» ήταν τα συγκινητικά λόγια της συζύγου του άτυχου στρατιωτικού.Στην εξώδιο ακολουθία του ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον αξιωματικό, σύμφωνα με το thessaliatv.gr. Συντετριμμένος είναι και ο πατέρας του κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου από τον ξαφνικό χαμό του γιου του Δημοσθένη Γούλα.Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Tatiana Live, της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε, άφησε αιχμές για την κατάσταση του μοιραίου ελικοπτέρου, τονίζοντας πως ήταν πολύ παλιό και κακοσυντηρημένο.

 

«Και οι τέσσερις άνθρωποι έφεραν κακώσεις στο σώμα και στο κεφάλι οι οποίες ήταν συμβατές με την πτώση και τη συντριβή του ελικοπτέρου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή η οποία ολοκλήρωσε χθες τις νεκροψίες των στρατιωτικών που έχασαν την ζωή τους στο μοιραίο ελικόπτερο που κατέπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.


Μαύρη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι στρατιωτικοί που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκαν μπροστά σε ένα θέαμα που κανείς δεν θα ήθελε να αντικρύσει. Κανένας δεν μπορούσε το πιστέψει. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κήρυξε τριήμερο Εθνικό πένθος μετά τη μοιραία πτώση. 

Πλήθος κόσμου έξω από τον ιερό ναό πριν την τελετή:

 

 

 

 


 


Βίντεο: Η κηδεία του Δημοσθένη Γούλα
ι  

Mε πληροφορίες από, Τhessaliatv.gr, onlarissa