Πτώση ελικοπτέρου: H Κρητική γη δέχθηκε τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη – ΦΩΤΟ – BINTEO

Νεαροί Κρήτες ντυμένοι με παραδοσιακές στολές μετέφεραν το σκεπασμένο με την Γαλανόλευκη φέρετρο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ελεύθερνα Μυλοποτάμου όπου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον Υποστράτηγο Ιωάννη Τανιδάκη, τον Υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς που βρήκε πρόωρο θάνατο στα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου «ΕΣ 625» στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές καθώς το φέρετρο οδηγείτο στην εκκλησία όπου η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του εκλιπόντος και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

Παρόντες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, αξιωματικοί εν ενεργεία αλλά και απόστρατοι, συνάδελφοι από τα Τεθωρακισμένα και συμμαθητές του και ο πρώην υπουργός της Ν.Δ Γιάννης Πλακιωτάκης τον οποίο συνέδεε φιλία με τον εκλιπόντα καθώς στο παρελθόν ο Ιωάννης Τζανιδάκης είχε υπηρετήσει ως υπασπιστής του. Της σορού του άτυχου Υποστράτηγου προηγούντο ανώτεροι αξιωματικοί οι οποίοι, σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό, κρατούσαν το ξίφος κι ένα μαξιλάρι με τα διακριτικά βαθμού και τις ηθικές αμοιβές που είχαν απονεμηθεί στον εκλιπόντα κατά την διάρκεια της καριέρας του. Τραγικές φιγούρες, τα πρόσωπα της άμεσης οικογενείας του, η σύζυγος, οι δύο γιοί του και η μητέρα του… 

Σύμφωνα με το neakriti.gr η σορός του 55χρονου Κρητικού αξιωματικού έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί στην 126 Σμηναρχία Μάχης στο Ηράκλειο με στρατιωτικό ελικόπτερο Chinook και αργότερα το φέρετρο μεταφέρθηκε στην Ελεύθερνα Μυλοποτάμου, τον τόπο της ιδιαίτερης πατρίδας του. Σε ανύποπτο χρόνο, μιλώντας με συγγενικό του πρόσωπο Ιωάννης Τζανιδάκης είχε εκφράσει την επιθυμία όταν έφευγε από την ζωή να ταφεί στον τόπο καταγωγής του. Το τελευταίο αυτό ταξίδι έκανε αυτή την επιθυμία του σεβαστή.  

Πηγές: Cretapost.gr  neakriti.gr