OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Πλοίο – γίγας »σφραγίζει» την στρατηγική σημασία του Πειραιά

30/08/2014 - 00:16
Share on FacebookShare on Twitter

Την στρατηγική σημασία από εμπορικής πλευράς του λιμανιού του Πειραιά επιβεβαιώνει – σε συμβολικό επίπεδο – ο κατάπλους στην Προβλήτα Ι του ΟΛΠ  του μεγαλύτερου φορτηγού πλοίου (container-ship) που έχει ποτέ προσεγγίσει σε ελληνικό λιμάνι.  

Το νεότευκτο πλοίο – γίγας  (που υποδέχθηκαν  στον Πειραιά  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης  και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ Α.Ε.) και πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης) είναι  το  το “MSC LONDON ”  έχει μήκος 399 μέτρα, ενώ έχει χωρητικότητα 16.500 εμπορευματοκιβωτίων και συνολική δυναμική 165.000 τόνων.

Το θηριώδες container-ship αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της MSC,που είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία μεταφοράς containers του κόσμου. Η ΜSC είναι ο μεγαλύτερος πελάτης – χρήστης του Πειραιά (σε ΟΛΠ και ΣΕΠ), ο κύριος πελάτης του ΟΛΠ Α.Ε. στον Προβλήτα Ι (containers) και ένας από τους 4 μεγαλύτερους μεταφορείς στην κρουαζιέρα του Πειραιά!

<<Έργα 230 εκατομμυρίων ευρώ>>

Τον πλοίαρχο Mastellone Giovanni Battista, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του  “MSC LONDON”, υποδέχθηκε η Διοίκηση του ΟΛΠ . Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αφού συνομίλησε με τον καπετάνιο και με το πλήρωμα του “MSC LONDON ”, ενημερώθηκε στη συνέχεια για τις μεγάλες μεταφορικές και τεχνολογικές δυνατότητες του πλοίου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη είναι << να κάνουμε τον Πειραιά μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο. Γι’ αυτό δουλεύουμε. Γι’ αυτό και έχουμε προχωρήσει τη συμφωνία με την Cosco για την επέκταση της σύμβασης, την οποία έχουμε και ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έργα 230 εκατομμυρίων ευρώ. Βούλησή μας είναι να καταστήσουμε τον Πειραιά ένα από τα κεντρικά λιμάνια της Μεσογείου.Η ανάπτυξη της χώρας – πρόσθεσε – έρχεται μέσα από τα λιμάνια, μέσα από την αύξηση των δυνατοτήτων τους, μέσα από το διεθνή τους προσανατολισμό. Και για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε σοβαρές, ουσιαστικές διεθνείς συνεργασίες, όπως η συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την MSG, που είναι ο υπ’ αριθμόν ένα πελάτης μας».

 Ρεκόρ κινήσεων τον Ιούλιο  και αύξηση παραγωγικότητας 40% 2009-14

Ενδεικτικά της στρατηγικής σημασίας  του λιμένος Πειραιά είναι τα στοιχεία που, μεταξύ άλλων, παρουσίασε  ο κ. Γ. Ανωμερίτης:<<Το λιμάνι του Πειραιά, συνεχώς μεταμορφώνεται με διαχειριστές τον ΟΛΠ και την ΣΕΠ, καθίσταται δε πλέον για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκίνητων και κρουαζιέρας βασικός κόμβος της Μεσογείου. Ήδη τον μήνα Ιούλιο 2014 ο Προβλήτας Ι ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ έκανε ρεκόρ κινήσεων (50.517 κινήσεις), ενώ η παραγωγικότητα ανά βάρδια από 115 κινήσεις το 2009 ανέβηκε στις 161 κινήσεις το 2014 (αύξηση 40%), ξεπερνώντας μάλιστα στις νυχτερινές βάρδιες ακόμα και τις 200 κινήσεις. Ο ΟΛΠ Α.Ε. για τη λιμενική βιομηχανία της χώρας αποτελεί την κύρια μηχανή ανάπτυξής της>>.
Στη εκδήλωση υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων  (ΣΕΜΠΟ) στον Προβλήτα Ι του ΟΛΠ, όπου είχε προσδέσει παρευρέθησαν, επίσης,, ο Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων,κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος,  ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Γεν. Δ/ντής του ΟΛΠ κ. Στ. Χατζάκος, ο Δ/ντης ΣΕΜΠΟ κ. Κ. Ντάγκας,καθώς και η Πρόεδρος της MSC Greece, κ. Χριστίνα Θεοδωρίκα και επιτελικά στελέχη των δύο εταιριών.

Tags: ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert