Πυρομαχικά: Το «πρώτο αίμα» Καμμένου-Κικίλια στη Βουλή

Στα «χαρακώματα» της Βουλής για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία μπαίνουν τη Δευτέρα Πάνος Καμμένος και Βασίλης Κικίλιας, που θα έχουν την πρώτη τους κοινοβουλευτική σύγκρουση μετά την ανάληψη από τον τελευταίο, του τομέα Άμυνας της ΝΔ.

Την συζήτηση προκάλεσε η επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν ο Βασίλης Κικίλιας, με τον αναπληρωτή τομεάρχη Αναστάσιο Δημοσχάκη και τους βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως είχε γράψει το onalert ζητούν από τον Πάνο Καμμένο, απαντήσεις σε 12 ερωτήματα, χαρακτηρίζοντας «ανεπαρκή την απάντηση που είχε διαβιβαστεί στη Βουλή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στην ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχαν καταθέσει οι κ.κ. Κικίλιας-Δημοσχάκης»

Από το στρατόπεδο του υπουργού Εθνικής Άμυνας πάντως προϊδέαζαν ότι η απάντηση θα είναι… «πληθωρική» και δεν πρόκειται να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο. Άλλωστε θα υπάρξει και δεύτερο ημίχρονο στην κοινοβουλευτική μάχη για την διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία.

Πληροφορίες από την Βουλη αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου πιθανώς να προγραμματιστεί η συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου. Μέσω αυτής ζητάει εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.