Αυτή ειναι η μηχανή ‘stealth’ των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων! ΒΙΝΤΕΟ

Η DARPA (η ‘φουτουριστική’ πτέρυγα έρευνας του Πενταγώνου), δημιουργεί μια σιωπηλή σχεδόν αόρατη μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με το Defense One: Οι μοτοσικλέτες Silent Hawk από την Logo και η Nightmare από την LSA Autonomy θα μπορούσαν να είναι ξαδέλφια. Η DARPA έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη τους στο πλαίσιο καινοτόμου έρευνας, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Και οι δύο μηχανές διαθέτουν υβριδικούς κινητήρες πολλαπλής καύσης «Αν είναι βενζίνη, πείτε του οτι ειναι βενζίνη, πείτε του οτι είναι κάτι άλλο. Όπως και να χει θα το καταλάβει» δήλωσε ο Alex Dzwill, και μηχανικός στην Logo. 

Μπορεί να λειτουργήσει με ελαιόλαδο; «Θεωρητικά, ναι”, είπε ο Dzwill.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι για όταν δεν υπάρχει ανάγκη να είναι αθόρυβες οι μηχανές.  Με τα καύσιμα, φτάνουν τα 80 ντεσιμπέλ – λίγο πιο πάνω απο μια ηλεκτρική σκούπα. Μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, οι μηχανές φτάνουν τα 55 ντεσιμπέλ – όσος θόρυβος δηλαδή υπάρχει σ’ενα γραφείο. Αυτή η “σιωπή” λοιπόν μετατρέπεται σε stealth, επιτρέποντας τους Πράσινους Μπερέδες να κινούνται αθόρυβα.

Τι ρόλο έχει μια μηχανή στο σύγχρονο πεδίο μάχης; Αυτές οι μηχανές δεν ειναι για την μεταφορά ανθρώπων στο πεδίο της μάχης, αλλά οι μοτοσικλέτες μπορούν να πάνε όπου πολλά οχήματα δεν μπορούν, και αν φθάσουν με ελικόπτερο ή με V-22, τότε η αόρατη σχεδόν μηχανή μπορεί να πάει σε μέρη που οι αντίπαλοι, υπο κανονικές συνθήκες, θα θεωρούσαν ασφαλή.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους μακροχρόνιους πολέμους των ΗΠΑ όπου οι τοπικοί σύμμαχοι, με την υποστήριξη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ειναι εμπλεγμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα συνεπώς πολεμάνε περισσότερο. Δίνοντας στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ την ευελιξία να μετακινούνται στις χώρες αυτες απαρατήρητες είναι ένας καλός τρόπος για να κάνουν περισσότερα με τους πόρους που έχουν ήδη.

Και οι δύο «σιωπηλές» μηχανές είναι στη δεύτερη φάση ενός τριφασικού κύκλου ανάπτυξης, έτσι δεν ειναι ακόμη έτοιμες για το πεδίο της μάχης. Λαμβάνοντας υπόψη ποια ειναι η διάρκεια των πολέμων της Αμερικής, είναι πιθανό ότι οι σιωπηλές μηχανές θα καταφέρουν να δουν έστω και λίγη δράση πριν τελειώσουν οι συγκρούσεις.