Ο Βενιζέλος λέει ότι έρχεται «εσωτερική στάση πληρωμών»

Δεν είναι μόνο οι πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό με την λέξη Grexit να επανέρχεται στο λεξιλόγιο όσων έχουν ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Μ΄ ένα μήνυμά του στο twitter ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για “εσωτερική στάση πληρωμών”.

Διαβάστε τι γράφει στο μήνυμά του.

Ο Σόϊμπλε ξαναχτυπά

Οι αιτίες των προβλημάτων στην Ελλάδα δεν βρίσκονται στις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη ή τη Γερμανία, βρίσκονται στο ότι η Ελλάδα ζούσε για πολύ καιρό υπεράνω των δυνατοτήτων της, ίσως η Ευρωζώνη ήταν επίσης ένας πειρασμός, διατείνεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», στην οποία διαμηνύει πως το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων έχει ρυθμιστεί από πολλού.

Προσθέτει δε, πως όλα αυτά πρέπει να ειπωθούν από τους υπεύθυνους, διότι είναι σημαντικό να πείσουν την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, για να υπάρξει έξοδος από την κρίση και αυτό είναι δύσκολο και τα συνθήματα δεν βοηθούν.

Η υπεύθυνη ηγεσία θα πρέπει να προσπαθήσει να φέρει τις προσδοκίες του πληθυσμού σε εναρμόνιση με την πραγματικότητα, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι όταν διάβασε πως ειπώθηκε ότι το όχι ασήμαντο πρόβλημα του χρέους, μπορεί να λυθεί με την καταβολή γερμανικών επανορθώσεων, αναρωτήθηκε εάν αυτό θα βοηθήσει να γίνουν αποδεκτές από την κοινή γνώμη οι υποκείμενες σε έγκριση αποφάσεις.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η πολιτική επηρεάζεται από την κοινή γνώμη και αυτό ονομάζεται «διαχείριση προσδοκιών».