Νέα τουρκική επίθεση σε Καμμένο! «Απερίσκεπτος, ανελέητος, ανίδεος»

 Νέα φραστική επίθεση εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε με γραπτή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Με τη δήλωση αυτή εξέφρασε «τη δυσαρέσκειά του για τη γλώσσα και το ύφος, του υπουργού Αμύνης της Ελλάδας Καμμένου, που είναι ασύνδετα με την πραγματικότητα, σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2017».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουμε και επιστρέφουμε στον ίδιο, τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας ο προαναφερόμενος».

Στην ίδια ανακοίνωση το τουρκικό υπΕξ ισχυρίζεται πως «είναι ατυχές το ότι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση.

»Για μια ακόμη φορά καλούμε τις αρχές της Ελλάδας να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα κράτους και να αποφεύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον συνεργασίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δυο χωρών».

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν και ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα, έστειλε από τη Μάλτα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Και η συνέχεια ήταν ακόμη πιο… έντονη, με τον πρωθυπυργό να κάνει σαφές πως θέλει να στείλει σαφή μηνύματα στη γείτονα. Διαβάστε εδω όλες τις δηλώσεις Τσίπρα

Αξίζει να σημειώσουμε οτι χθες Παρασκευή, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με άλλη μια δήλωση του Εκπροσώπου του Τουρκικού ΥΠΕΞ, δήλωσε τα εξής:
«Μαθήματα τήρησης της διεθνούς νομιμότητας δεν είναι δυνατόν να μας δίνει ο κατ’ εξοχήν και σταθερός παραβάτης του διεθνούς δικαίου.
Δεν το δικαιούται ο παραβάτης, ο οποίος μόνο σε μια μέρα πραγματοποιεί 138 παραβάσεις και δέκα υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, ενώ συγχρόνως διατυπώνει απειλές εις βάρος της εδαφικής κυριαρχίας μας και της ακώλυτης άσκησής της... ΕΔΩ όλη η δήλωση