Μισθολόγιο-καταστροφή για τα στελέχη προτείνουν συνδικαλιστές προσκείμενοι στον Καμμένο

 Έκπληξη προκαλεί πρόταση για νέο ειδικό μισθολόγιο την οποία κατέθεσαν στις 13 Μάιου 2016 στο Υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣ κ.κ. Τσουκαράκης και Μαστρογιαννάκης.

Δύο από τους στόχους που υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν είναι:

Η αύξηση κρατήσεων θα είναι ουσιαστικά υπέρ του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) όπου υπάγονται και οι Στρατιωτικοί με τον πρόσφατο ψηφισθέντα Νόμο.

«Εψαξα στο διαδίκτυο να βρω αν υπάρχει στον κόσμο άλλος φορέας εκπροσώπησης πολιτών που διεκδικεί για τα μέλη του αύξηση κρατήσεων υπέρ κύριων ασφαλιστικών φορέων μέσα από τις αποδοχές του, αλλά δεν βρήκα κάποιον», υποστηρίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΑΣΕΔ).

Ο κ. Νατσιούλας τονίζει:

«Για να πεισθεί το Υπουργείο Οικονομικών και για τις ανάγκες της μελέτης, αντιστοιχήθηκαν σε κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) τα στελέχη που κατατάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και ως Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), όταν οι αποδοχές αυτών των κατηγοριών με το σημερινό μισθολόγιο είναι κοντά σε αυτό των στελεχών προελεύσεων σχολών ΑΣΣΥ.

Κατά την άποψη μου εντύπωση προκαλεί το ότι αυτή την χρονική περίοδο «βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι» και αντί η διεκδίκηση ΟΛΩΝ να είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και η βελτίωση του ήδη υπάρχοντος μισθολογίου (αποζημίωση υπηρεσιών, επίδομα παραμεθορίου κλπ), με διατήρηση των μισθολογικών προαγωγών που προστατεύουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη, η ΠΟΕΣ διεκδικεί μόνη της εκπροσωπώντας μια μειοψηφία μελών της ένα νέο μισθολόγιο και με διάφορες αναρτήσεις προκαλούν διχαστικές διαθέσεις.

Βρίσκονται απέναντι σε αυτούς που διεκδικούν από κοινού με τα Σώματα Ασφαλείας «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Το να κάνει ο καθένας μας προτάσεις είναι εύκολο, όπως και να ζητήσουμε ότι ποσά θέλουμε. Αυτή χρονική στιγμή ψάχνουν να βρουν κονδύλια μόνιμου χαρακτήρα για να αποφευχθεί το πάγωμα και κάποιοι πάνε να ζητήσουν νέο μισθολόγιο με τα παραπάνω, μη εκπροσωπώντας το σύνολο των εν ενεργεία στελεχών. Αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι αν το κάνουν σήμερα τι πιστεύετε θα κάνουν; Δεν θα το κάνουν με τα ποσά που αυτοί εκτιμούν;

Ο καθένας κρίνει και ας έχουν στο μυαλό τους ορισμένοι ότι, όταν ο ΥΕΘΑ ψάχνει να βρει ισοδύναμα για όλα τα ειδικά μισθολόγια ορισμένοι δίπλα του προτείνουν νέο μισθολόγιο μόνο για τους Στρατιωτικούς!»