Μας δουλεύουν! Η απίστευτη υποκρισία των βορειοευρωπαίων για τους μετανάστες

Μόλις προχθές γράφαμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις για “ευρωπαϊκή βοήθεια” στο θέμα της μετανάστευσης. Και επισημαίναμε ότι μόνη της θα πρέπει να αναζητήσει “σχέδιο β” για να αναγκάσει τους απαράδεκτους βορειοευρωπαίους να καταλάβουν ότι το πρόβλημα αγγίζει όλη τη Γηραιά ήπειρο κι όχι μόνο τον νότο.

Η Κομισιόν με μια απόφαση μνημείο ανευθυνότητας απέδειξε ότι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και σ΄ όλες τις δορυφορικές πρωτεύουσες …πέρα βρέχει. Θα δώσουν 473 εκατομμύρια σε βάθος εξαετίας στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης! Η ΕΕ και σ΄ αυτό το θέμα είναι …αλλού!

Για να κατανοήσουμε πόσο εκτός θέματος θέλουν να παρουσιάζονται οι βορειοευρωπαίοι αξίζει να δούμε πως αντιμετωπίζει το θέμα η Δανία.
Σύμφωνα με όσα γράφει η DW η Δανία ξεκινά μια καμπάνια ενημέρωσης για να στείλει ,λέει μήνυμα προς τους διακινητές των μεταναστών. Τι θα λέει το μήνυμα; Ότι τα επιδόματα για τους μετανάστες έχουν μειωθεί δραστικά από τότε που ανέλαβε η φιλελεύθερη κυβέρνηση τα καθήκοντά της και παράλληλα η νέα κυβέρνηση έχει εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα Γερμανίας – Δανίας. Σύμφωνα με Δανό βουλευτή μάλιστα ο αριθμός των εισερχομένων μεταναστών μειώθηκε κατά ένα τρίτο μέσα στον Ιούλιο. Κι αυτό είναι μια ένδειξη, εκτιμούν πολλοί, ότι το μήνυμα περί μείωσης των επιδομάτων στη χώρα άρχισε να διαδίδεται!

Δεν γνωρίζουμε αν οι απελπισμένοι πολίτες της Συρίας που φεύγουν με όποιο τρόπο μπορούν από τον πόλεμο ,έχουν το χρόνο για να κάνουν …έρευνα αγοράς για το ποια χώρα παρέχει τα καλύτερα επιδόματα σε μετανάστες . Νομίζουμε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εγκαταλείψουν την φλεγόμενη Μέση Ανατολή και να “πατήσουν” Ευρώπη. Το πρώτο “σκαλοπάτι” είναι η Ελλάδα. Και είναι αυτή που κρατά ακόμη “ασφαλή” τη Δανία και τις άλλες “ελίτ χώρες” της βόρειας Ευρώπης, μακριά από το πρόβλημα της ανεξέλγκτης μετανάστευσης. Όλα τ΄ άλλα είναι παραμύθια όχι της Χαλιμάς αλλά του …΄Αντερσεν μια και μιλάμε για τη Δανία.

Συμπέρασμα: η ελληνική κυβέρνηση με όλους τους τρόπους και σ΄ όλους τους τόνους πρέπει να κάνει σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί σε χώρα-αποθήκη ανθρώπων της Ευρώπης. Ή θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους ως σοβαρά κράτη που λένε ότι είναι ή θα πρέπει η Αθήνα να γίνει λιγότερο “τυπική και υπεύθυνη” . Η σιωπηρή προώθηση των μεταναστών που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν στόχο να μείνουν στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι μια επιλογή που κανείς πλέον δεν πρέπει να αποκλείσει. Όσο πολιτικά “ανορθόδοξο” κι αν ακούγεται. Όσο οι Γερμανοί και οι πραγματικοί εταίροι τους στην Ευρώπη , χρησιμοποιούν την πολιτική ορθότητα α λα καρτ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο.