MAKS 2017: Φουτουριστικά μαχητικά και θρυλικά αεροσκάφη έκλεψαν την παράσταση – ΒΙΝΤΕΟ

Το διεθνές Air Show ΜΑKS 2017, που διεξάγεται στη Ρωσία στο αεροδρόμιο Ζουκόφκι λίγο έξω από τη Μόσχα ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 23 Ιουλίου 2017. Στο μοναδικό σόου έκαναν την εμφάνισή του εκτός από τα εντυπωσιακά μαχητικά ακόμα και … αγωνιστικά αυτοκίνητα!

Το σόου πέρα από το γεγονός ότι ήταν ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να κάνει μπίζνες.
Περίπου 800 αεροπορικές εταιρείες έλαβαν μέρος στο event, υπογράφοντας συμβόλαια και μνημόνια συνεργασίας 394 δισεκατομμυρίων ρουβλιών ( δηλαδή κοντά στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Ακόμα οι δυνητικές επιχειρηματικές συμφωνίες ξεπέρασαν τα 600 δισεκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με επίσημη δήλωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Πάνω από 450.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το event για ψυχαγωγικούς λόγους για να δουν από κοντά φουτουριστικά αεροσκάφη και τους σκληραγωγημένους βετεράνους που θαυμάζουν. Την παράσταση έκλεψε το ρωσικό καμάρι πέμπτης γενιάς, Sukhoi PAK-FA T-50. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει το Sukhoi Su-27. Μέχρι το 2019 η Ρωσία αναμένεται να έχε 12 T-50.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το θρυλικό Ilyushin Il-2 το λεγόμενο “ιπτάμενο τανκ”, το οποίο βρέθηκε το 2011 στην λίμνη Murmansk. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση πάνω στα παγωμένα νερά της λίμνης αφού χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Πολλοί ακόμα θρύλοι έκαναν την εμφάνισή τους στο σόου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες εμφανίσεις:

Φόρμουλα 1 Vs MIG

Το μοναδικό Sukhoi T- 50 
 

To θρυλικό IL- 2

Oι «Ρώσοι ιππότες»

 

Ένα εντυπωσιακό ελικόπτερο Mi-171Sh 

Με πληροφορίες από RT