Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Μητρόπολη

Πρώτη δημοσίευση 08:25:48
Tελευταία ενημέρωση: 15:38:48

Στις 15:01 έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Μητρόπολη, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στο Ναό οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, Παναγιώτης Πικραμένος αλλά και ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κηδεία του, που μετά από αίτημα της οικογένειας δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, θα γίνει στη Μητρόπολη και στη συνέχεια με C-130 θα μεταφερθεί στα Χανιά, όπου θα γίνει αγρυπνία και αύριο Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSIT.GR

Κόσμος έχει αρχίσει να μαζεύεται στη Μητρόπολη Αθηνών από πολύ νωρίς το πρωί καθώς περιμένουν να φτάσει το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα. Παρούσα από την πρώτη στιγμή, με τον πόνο αποτυπωμένο στο πρόσωπό της, η πρωτότοκη κόρη του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη. Τον υποδέχτηκε τιμητικό άγημα. 

Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο κόσμος που θέλει να αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλιστα, κάποιοι ανυπόμονοι δεν… συγκρατήθηκαν από την κορδέλα της αστυνομίας, την οποία πέρασαν για να πλησιάσουν στη Μητρόπολη.

Ώρα με την ώρα αυξάνεται ο κόσμος που θέλει να αποτίσει ύστατο φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Μάλιστα, κάποιοι ανυπόμονοι δεν… συγκρατήθηκαν από την κορδέλα της αστυνομίας, την οποία πέρασαν για να πλησιάσουν στη Μητρόπολη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝEWSIT.GR

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 13:30 όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εξόδιο ακολουθία. Μετά την κηδεία, που θα γίνει με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού αλλά η οικογένεια ζήτησε να μην γίνει δημοσία δαπάνη, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας κι από εκεί, με C-130 στα Χανιά, όπου την Πέμπτη θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο, Μαρίκα.

Επίσης, από νωρίς το πρωί, νεαροί, μέλη συλλόγων Κρητών από όλη την Αττική, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, βρίσκονται στη Μητρόπολη για να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Να σημειώσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης, στην Κρήτη, τη σορό θα υποδεχθεί ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων.

Θα ακολουθήσει αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ Newsit.gr