Κρήτη: Συγκινεί η μαντινάδα του Σμηναγού της ΠΑ για την γιορτή του Αη Μηνά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Γιόρτασε σήμερα το Ηράκλειο τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη του, Αγίου Μηνά.

Η γιορτή του πολιούχου φόρεσε πραγματικά γιορτινή ενδυμασία οταν μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου F-16 απέδωσε τιμές με ελιγμούς που άφησαν τους κατοίκους να κοιτάνε τους αιθέρες όχι μόνο με θαυμασμό αλλα και με συγκίνηση.

Το F16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους, «ΖΕΥΣ» με πιλότο τον σμηναγό Γιώργο Ανδρουλάκη κατα την διάρκεια της επίδειξης του έκανε το εξής εντυπωσιακό, απήυθηνε προς το κοινό από το πιλοτήριο του F-16 ένα χαιρετισμό με μαντινάδα!

Διαβάστε την εξαιρετική μαντινάδα, η οποία επελέγη ανάμεσα σε 50 που εστάλησαν στο αρχηγείο της Πολεμικής Αεροπορίας και ειναι του συνταξιούχου εκπαιδευτικου Γιώργου Σαριδάκη

«Κρήτη πατρίδα του Διός

Κρήτες καλή σας ώρα

Από ψηλά τηνε φρουρώ

Τ’ αη Μηνά τη χώρα».

Το F-16 έκανε για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα χαμηλές πτησεις πάνω απο την πόλη του Ηρακλειου. Τη επίδειξη παρακολουθησαν και οι οικογένεια του Γιώργου Ανδρουλάκη.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός σε δήλωσή του τονίζει: «Η 11η Νοεμβρίου, εορτή του Αγίου Μηνά, αποτελεί για το Ηράκλειο ξεχωριστή ημέρα: πάνδημης σύναξης και θρησκευτικής ανάτασης. Σύμβολο ευλάβειας και πίστης, ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, ο Αγιος Μηνάς συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Η μακρά παράδοση της παρουσίας του, των θαυμάτων και των θρύλων που αποδίδονται στον πολιούχο του Ηρακλείου κατά το πέρασμα των χρόνων, εξακολουθούν να φωτίζουν, να παρηγορούν ψυχικά, να προσφέρουν ύφος και ήθος ζωής στον τόπο μας και σήμερα».