Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Το τελευταίο του «ταξίδι» στα Χανιά – ΦΩΤΟ

Πρώτη Δημοσίευση 08:25:48 πμ
Τελευταία Ενημέρωση 2315:21 μμ 

Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε αργά το απόγευμα από την αεροπορική βάση Ελευσίνας μεταφέροντας τον «τελευταίο πολιτικό της γενιάς του» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. 

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (31.05.2017) ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “ταξίδεψε” για τελευταία φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Η κρητική γη είναι έτοιμη να τον “αγκαλιάσει” στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του, Μαρίκα, στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ. Νωρίτερα, στις 13.30 θα γίνει τρισάγιο.

Η σορός του βρίσκεται στον ιερό ναό Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Πλήθος κόσμου συρρέει για να προσκυνήσει τον άνθρωπο, που αγάπησε πολύ τον τόπο του.

Στην εκκλησία βρέθηκε άγημα του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας που απέδωσε τιμές.
Νωρίτερα, στους ώμους των εγγονιών του, με τον κόσμο να του πετά ροδοπέταλα και να φωνάζει «αθάνατος» και «άξιος», το φέρετρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη βγήκε από τη Μητρόπολη για να ξεκινήσει το ταξίδι έως την Ελευσίνα, απ’ όπου θα επέστρεφε στην αγαπημένη του Κρήτη. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και πλήθος πολιτών είπαν το τελευταίο αντίο σε έναν άνθρωπο που έζησε όλη τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Στον τελευταίο από τους μεγάλους πολιτικούς που γνώρισε η χώρα. Στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έναν πολιτικό που τον λάτρεψαν πολλοί και τον μίσησαν… άλλοι τόσοι, αλλά τώρα που έφυγε από τη ζωή, οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις πράξεις του και τις απόψεις του, που στήριζε μέχρι την τελευταία του πνοή.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την εξόδιο ακολουθία ενώ η κηδεία του έγινε σε συγκινησιακά έντονα φορτισμένο κλίμα. Αύριο Πέμπτη ο Κρητικός πολιτικός θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο όπως ήταν και η τελευταία του επιθυμία. 

Για συνεχή ενημέρωση και όλες τις εξελίξεις, διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr