OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Καμμένος: Αληθινός σύμμαχος οι ΗΠΑ – Η Ελλάδα κέντρο σταθερότητας

23/03/2017 - 11:48
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον όπου παρέστη σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) στο Κογκρέσο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Υπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την αλληλεγγύη που προσέφεραν στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015.

Από την ομιλία του Πάνου Καμμένου:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για την τυπική υποστήριξη σε αυτή την γιορτή, αλλά για το γεγονός ότι η Αμερική το δύσκολο καλοκαίρι του 2015 ήταν η χώρα και η κυβέρνηση που έστειλε το μήνυμα στην ΕΕ ότι θα πρέπει να σταματήσει να πιέζει την Ελλάδα και να κάνει μια συμφωνία. Έχουμε συμφωνία λόγω της βοήθειας των ΗΠΑ. Και τώρα βρισκόμαστε στην πόρτα της εξόδου από την κρίση χάρη στην αμερικανική βοήθεια στο ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστικά κ. Καμμένος.

Ο Ελληνας υπουργός αναφερόμενος στις σχέσεις με τις ΗΠΑ έκανε λόγο για «αληθινούς συμμάχους», τους οποίους μπορούμε πάντα να εμπιστευόμαστε.

«Θα εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας αληθινούς συμμάχους. Έχουμε πολλούς φίλους σε όλη την περιοχή. Είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά οι ΗΠΑ ήταν η μοναδική χώρα που μας έχει σταθεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Με την βοήθεια των ΗΠΑ, έχουμε ανοικοδομήσει την οικονομία, την κοινωνία και την χώρα μας. Και αυτή η βοήθεια ήρθε χωρίς τόκους και χωρίς μνημόνια, παρά μόνο μέσα από την καρδιά της Αμερικής», σημείωσε παράλληλα.

Επιπλέον, δήλωσε ότι «στο πλαίσιο των προκλήσεων σε θέματα ασφαλείας και των αναδυόμενων απειλών, θα πρέπει όλοι να αναζητούμε φίλους και συμμάχους που πάντοτε θα εμπιστευόμαστε. Κι αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της Ελλάδας και των ΗΠΑ».

«Τιμάμε την ξεχωριστή φιλία και συμμαχία με τις ΗΠΑ και θα παραμείνουμε αξιόπιστοι και δεσμευμένοι εταίροι», είπε επίσης ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί να υπάρξει το κέντρο σταθερότητας στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία».

«Μπορούμε μαζί να αποκαταστήσουμε την σταθερότητα σε αυτή την νευραλγικά ευαίσθητη περιοχή. Με την συνεργασία του Ισραήλ και όλων εκείνων των χωρών που θέλουν να ζήσουν ειρηνικά», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Είμαι, επίσης, εδώ για να συναντήσω το νέο υπουργό Άμυνας κ. Μάτις και να συζητήσουμε την επέκταση της αμυντικής μας συνεργασίας όχι μόνο για έναν χρόνο, αλλά για τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια», είπε.

 

Βίντεο: Από την Ομιλία Καμμένου 

Οι Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

  H ανακοίνωση επίσκεψης Καμμένου στην Ουάσινγκτον όπως δημοσιεύτηκε στο Twitter:

Ο ΥΕΘΑ @PanosKammenos στη εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI) για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην #Washington pic.twitter.com/TwkNHditw3

— Vasilis Siriopoulos (@V_Siriopoulos) March 23, 2017

Tags: 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821ΗΠΑΚΑΜΜΕΝΟΣ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert