Ημερίδα ΣΕΕΝΣΑ για το Ασφαλιστικό

Ημερίδα με θέμα το Ασφαλιστικό των Ενόπλων Δυνάμεων διοργάνωσε ο σύνδεσμος εν ενεργεία στελεχών Αεροπορίας, με συμμετέχοντες κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων των Διαρκών Επιτροπών Άμυνας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, βουλευτές όλων των κομμάτων ανέπτυξαν τις θέσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ  μέσω της Βουλευτού κ. Κοζομπόλη, υποστήριξε ότι δεν δέχεται πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ» αφορά τις Ε.Δ. αλλά πρόθεση του είναι να νομοθετήσει κατά όμοιο τρόπο προσεχώς και για τις Ε.Δ., λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου μας.

Η Νέα Δημοκρατία μέσω του Βουλευτή κ. Οικονόμου, επέμεινε ότι το νομοσχέδιο «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ» είναι ένα και αφορά όλους δηλ. και τα στελέχη των Ε.Δ. Παρουσίασε την δική της πρόταση μας τοποθετώντας τις Ε.Δ. σε έναν εκ των τριων πυλώνων του ασφαλιστικού της προγράματος και συγκεκριμένα μας ενέταξε στον πυλώνα των μισθωτών υπαλλήλων του δημοσίου.

Το ΚΚΕ μέσω της Βουλευτού κ. Κανέλλη, θεωρεί κάθε νεό ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε μείωση ή και κατάργηση των κεκτημένων μας

Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δια των εκπροσώπων τους κ.κ. Δανέλλη και Σαρίδη αντίστοιχα, υποστήριξαν ότι απαιτείται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας γιατί λεφτά δεν υπάρχουν και θα πρέπει να φροντίσουμε και για το ασφαλιστικό των επόμενων γενεών

Τέλος οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω του Βουλευτή κ. Κατσίκη, μας ενημέρωσε ότι υποστηρίζει την ύπαρξη ενός νέου ανεξάρτητου ασφαλιστικού φορέα για τις Ενοπλές Δυνάμεις και τα Σ.Α.

Στη συνέχεια υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήματα από στρατιωτικούς για τις σειρές 40-41 σειρών ΣΤΥΑ, για τους ασφαλιζόμενους των ετών 1990-1992, για τις μειώσεις των μισθών μας που προκύπτουν με την αυξανόμενη φορολογία, για το ΒΟΕΑ και για την επιθυμία κάποιων Στελεχών να παραμείνουν στην ενεργό υπηρεσία και μετά τα 35 χρόνια υπηρεσίας. Προτού ξεκινήσουν οι απαντήσεις των Βουλευτών επί των ερωτηθέντων, προέκυψε ένα ακόμα τηλεφωνικό ερώτημα από τον Σμήναρχο ε.α. κ. Κοντοβά, το οποίο έμελλε να δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα. Το ερώτημα έκανε αναφορά στις συντάξεις των Αποστράτων και αν φεύγουν από το ΓΛΚ και πάνε στο Υπουργείο Εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτό το ερώτημα όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε διάσταση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια δόθηκαν απαντήσεις και κρατήθηκαν σημειώσεις, έχοντας ως γνώμονα ότι όλα τα κόμματα έχουν διάθεση να δώσουν λύση σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα του Στρατιωτικού, τονίζοντας τη διάθεση να επαναληφθούν σύντομα ανάλογες δράσεις.

Ο ΣΕΕΝΣΑ δεσμεύτηκε στους Βουλευτές όλων των κομμάτων ότι θα επανέλθει σύντομα για να κοινοποιήσει στους Τομείς Άμυνας όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θέματα που απασχολούν όλους τους Συναδέλφους – Στρατιωτικούς σε μια ατζέντα με 10 θέματα για το 2016 που θα προκύψουν από μια διαδικασία, όπου όλα τα μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, θα αποστείλουν τις αγωνίες και προβληματισμούς τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συνδέσμου. Τα θέματα που θα πλειοψηφήσουν από τη διαδικασία αυτή, θα αποτελέσουν την ατζέντα των 10 προτάσεων, όπου ο ΣΕΕΝΣΑ θα αναδείξει, με σκοπό την προώθησή τους και την εξεύρεση λύσεων από τη Στρατιωτική και Πολιτική μας Ηγεσία.