«Η προσφυγιά μπορεί να χτυπήσει τη πόρτα όλων μας»! Ένα βίντεο που το αποδεικνύει

Τα όσα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών με την μαζική είσοδο μεταναστών και προσφύγων είναι βέβαιο ότι έχουν αλλάξει τη ζωή τους δραματικά προς το χειρότερο. Είναι κατανοητή η δυσαρέσκειά τους για την αδυναμία της πολιτείας να δώσει κάποια λύση που θα ανακουφίσει την καθημερινότητά τους.

Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι κατανοητές βίαιες και ρατσιστικές συμπεριφορές και απόψεις. Είναι απάνθρωπο να υποστηρίζει οποιοσδήποτε, όσο θυμωμένος κι αν είναι να υποστηρίζει ότι πρέπει να “ανατρέπουμε” τα δουλεμπορικά! Είναι οι ίδιοι που προφανώς δεν αντέχουν να βλέπουν τη φωτογραφία του μικρού παιδιού που πνίγηκε,όχι επειδή συγκινούνται αλλά επειδή τους “χαλάει το σενάριο”! Είναι οι ίδιοι ανόητοι που λένε τους πρόσφυγες “λιποτάκτες” επειδή δεν κάθονται να σκοτωθούν από τους βομβαρδισμούς!

Η ισχνή αυτή μειοψηφία ,έχει μεμονωμένη “εκπροσώπηση” και στις ΕΔ. Έχουμε δημοσιεύσει την καταγγελία στελέχους κατά ανωτέρου του ο οποίος χρησιμοποίησε απαράδεκτες ,ρατσιστικές εκφράσεις κατά των μεταναστών. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ από χθες.

Σ΄ όλους αυτούς λοιπόν “αφιερωμένα” τα δύο βίντεο. Το ένα που δείχνει ότι το θέμα της προσφυγιάς μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει θέμα όλων μας! Και μην ξεχνάμε ,ότι δικά μας παιδιά χωρίς τη θέλησή τους εχουν ήδη αφήσει οικογένειες,σπίτια,φίλους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή εκτός Ελλάδας. Δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμες οι δυο “προσφυγιές”, αλλά έχουμε κι εμείς τους δικούς μας “πρόσφυγες”.

Το δεύτερο είναι για τα παιδιά της προσφυγιάς.