Η γερμανική υποκρισία για τους μετανάστες «σπάει νεύρα»! «Χαϊδεύουν» την Τουρκία

»Βόμβα έτοιμη να εκραγεί» χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Κω η Αντιπρόεδρος της Βουλής της Γερμανίας, κ Roth εξ αιτίας της παρουσίας χιλιάδων παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στο νησί. Οι δηλώσεις έγιναν από την Τουρκία (Αλικαρνασσό) την οποία η κ Roth επισκέφθηκε μετά από περιοδεία -έλεγχο που έκανε στην Κω

Την δήλωση φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Taraf με τον τίτλο «Χρειάζεται επείγουσα λύση στα Ηνωμένα Έθνη για το θέμα των παράνομων μεταναστών». Και γράφει ότι η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, κ. Roth, μετά τις έρευνες που έκανε πρώτα στην Αλικαρνασσό και στη συνέχεια στην Κω για τους παράνομους μετανάστες επέστρεψε στην Αλικαρνασσό και χαρακτήρισε το νησί, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται, ως βόμβα έτοιμη να εκραγεί. 

Η κ. Roth εμφανίστηκε- όπως προκύπτει από το δημοσίευμα- πολύ φιλική με την Τουρκία αφού απέφυγε να πει ότι η κατάσταση στην Κω έχει δημιουργηθεί διότι η Αγκυρα δεν κάνει όσα πρέπει για να μπλοκάρει τους διακινητες που φέρνουν τους παράνομους μετανάστες στα ελληνικά νησιά με κάθε τρόπο και έναντι αμοιβής.

Υποστήριξε ότι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα του μεγάλου ρεύματος των παράνομων μεταναστών και ότι ήδη έχει ξεπεράσει πολύ τις δυνάμεις της. Ακόμα η κ. Roth είπε ότι απαιτείται επείγουσα επίλυση του θέματος, στα Ηνωμένη Έθνη και ότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, αν μεταξύ των παράνομων μεταναστών, υπάρχουν και τρομοκράτες. Η κ. Roth είπε ότι , αν και ο αριθμός των παράνομων μεταναστών έχει ξεπεράσει τα 3 εκατ, η Τουρκία βοηθάει με αυτοθυσία τους παράνομους μετανάστες και πρόσθεσε : «Η Μεσόγειος και το Αιγαίο δεν ανήκουν μόνο στην Τουρκία έχουν μερίδιο και όλες οι χώρες της Ευρώπης. Γι’ αυτό δε θα πρέπει να εγκαταλείπεται μόνη η Τουρκία».

Στο ελληνικό νησί όπως και σε πολλά νησιά βιώνεται ένα ανθρωπιστικό δράμα και η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι αυτό και χρειάζεται επείγουσα λύση στο επίπεδο των ΗΕ. 

Τα όσα η κ  Roth περί της Μεσόγειου και Αιγαίου ότι »δεν ανήκουν μόνο στην Τουρκία και ότι έχουν μερίδιο και όλες οι χώρες της Ευρώπης» είναι κάτι που μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους. Εμείς να πούμε ότι αν εννοεί ότι και οι άλλες χώρες της ΕΕ οφείλουν να πάρουν το μεγαλύτερο ποσοστό από τους μετανάστες και πρόσφυγες που περνούν στα νησιά, είναι ευπρόσδεκτο και καλό είναι, αν το εννοεί, να το πει καθαρότερα και να βοηθήσει να γίνει πράξη στο επίπεδό της και στην χώρα της!