«Η Ελλάδα συζητά φρικαλεότητες για να γλιτώσει τη φρίκη Grexit»! Τι ζητούν για αποφάσεις του ΣτΕ

Τι συζητά ώρες ολόκληρες ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους δανειστές στις Βρυξέλλες. Αν πιστέψουμε το γερμανικό Der Spiegel συζητά έναν “κατάλογο με φρικαλεότητες”! Ο οποίος περιλαμβάνει τα μέτρα που το Eurogroup απαιτεί να γίνουν δεκτά από την Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί η “φρίκη” του Grexit.

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel πρόκειται για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό :

•Η πρώτη δέσμη μέτρων που θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι την Τετάρτη περιλαμβάνει αλλαγές σε ΦΠΑ,ασφαλιστικό,αλλαγές στο δικαστικό σύστημα (;) και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ.

• Θα πρέπει να αντιμετωπίσει ως τις 20 Ιουλίου και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ,θέματα όπως η εξεύρεση τρόπου αντιστάθμισης της δικαστικής απόφασης που έκρινε παράνομες τις περικοπές στα συντάξεις το 2012. Πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν άμεσα και τους μισθούς των στρατιωτικών.

Ακόμη απαιτούν:

Άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και ιδιωτικοποίηση του ελληνικού φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ.

Το Spiegel γράφει ακόμη : “ To Eurogroup εκτιμά ότι οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα τρία χρόνια – και επομένως το πεδίο εφαρμογής του νέου προγράμματος – ανέρχονται σε 82 -86 δις. ευρώ». Σχετικά με το θέμα του δημόσιου χρέους , το κείμενο του Eurogroup αναφέρει: Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κούρεμα”.