OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Η Τουρκία κάνει άσκηση SAR στο Αιγαίο – Πρόβα κρίσης με αφορμή πλοίο που προσάραξε – ΧΑΡΤΗΣ

27/04/2016 - 07:57
Share on FacebookShare on Twitter

 Πρόβα κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έγινε χθες μια ημέρα πριν από τη μεγάλη τουρκική άσκηση έρευνας και διάσωσης που ξεκινάει μέσα στο Αιγαίο.
Με αφορμή το Ολλανδικό πλοίο NOVA CURA που προσάραξε σε ύφαλο σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Λέσβου, η Τουρκία έσπευσε να διεκδικήσει την έρευνα και διάσωση στην περιοχή.

Η Ελλάδα αμέσως μετά την προσάραξη του πλοίου εκδίδει ως όφειλε τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό 0921/16, με την οποία καθορίζει την περιοχή που δεσμεύεται για να γίνει η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η Τουρκία απαντάει με δική της ΝΟΤΑΜ, με αριθμό Α1881/16 και ειδοποιεί κάθε διερχόμενο αεροσκάφος από την περιοχή ότι είναι δική της αρμοδιότητα και πως η ελληνική ΝΟΤΑΜ είναι άκυρη.

Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η Ελλάδα εκδίδει νέα ΝΟΤΑΜ η οποία είναι σε δυο τηλεγραφήματα και περιέχει τις πάγιες ελληνικές θέσεις.

Και η τουρκική απάντηση, όπως γίνεται κάθε φορά, ήταν η ΝΟΤΑΜ Α189/16 με την οποία προβάλλονταν οι τουρκικές θέσεις.

Το πρόβλημα χθες λύθηκε καθώς το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας προσέγγισε το Ολλανδικό πλοίο και διέσωσε το πλήρωμα.

Η Τουρκία σήμερα και αύριο έχει δεσμεύσει περιοχές για άσκηση έρευνας και διάσωσης μέσα στο Αιγαίο, με την ψευδο-ΝAVTEX 311/16, η οποία δεσμεύει δυο περιοχές ανάμεσα Λέσβο, Χιο, Σκύρο και Ψαρά. Καταμεσής δηλαδή του 25ου μεσημβρινού, ανατολικότερα του οποίου η Τουρκία διεκδικεί τον έλεγχο.

Με αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ έχει απαντήσει στις ελληνικές εκκλήσεις για κατάθεση σχεδίων πτήσης ότι τα «στρατιωτικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην άσκηση δεν θα παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο των 6 ν.μ. και δεν θα υποβάλλουν σχεδία πτήσης». Οι τουρκικές αρχές μάλιστα δηλώνουν ότι η Τουρκία θα αναλάβει όλα τα αναγκαία μετρά για την ασφάλεια της αεροπλοΐας, μέσα στο FIR ΑΘηνών.

Όλο αυτό το θέατρο εξελίσσεται υπό την ανοχή του ΝΑΤΟ.

Ενθαρρυμένη η Άγκυρα από την παθητική στάση τόσο της Ατλαντικής Συμμαχίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, αντιλαμβάνεται τη στάση τους ως αδυναμία ή ακόμα και προσυπογραφή των θέσεών της, αφού δεν «κουνιούνται», έστω παρεμβαίνοντας με κάποιον τρόπο για να σταματήσει η παράλογη αυτή κατάσταση.

Οι δύο μέρες που ακολουθούν λοιπόν θα είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι σοβαροί. Διότι δεδομένης της θρασύδειλης στάσης της Άγκυρας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στον χώρο του Αιγαίου παρέχει μία σημαντική διασφάλιση… ότι οποιαδήποτε εμπλοκή και να παρουσιαστεί, δεν θα αφεθεί να εξελιχθεί σε σύγκρουση.

Δείτε ποιες περιοχές έχουν δεσμεύσει για τις τουρκικές ασκήσεις σήμερα και αύριο.

Tags: NAVTEXSARΑΙΓΑΙΟΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΝΟΤΑΜΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert