George H.W. Bush: Η ομάδα του αεροπλανοφόρου καθάρισε την παραλία του Σταυρού -ΒΙΝΤΕΟ

Σε εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Σταυρού στα Χανιά προχώρησε ομάδα του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου George H.W. Bush που βρίσκεται στη βάση της Σούδας.

Όπως τόνισε η ομάδα που αποτελείται από 25 μέλη: «Ήταν μια ευκαιρία να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία βοηθώντας στη διατήρηση του περιβάλλοντος και δίνοντας ένα χέρι βοηθείας στη δουλειά που κάνουν οι τοπικές αρχές»

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού Ναυτικού, USS George H.W. Bush έφτασε στη Κρήτη(CVN-77) στις 6 Φεβρουαρίου. Υποστηρίζει επιχειρήσεις του 5ου και 6ου Στόλου στη Μεσόγειο. Το αεροπλανοφόρο, έμεινε στη Σούδα για 4 ημέρες.

Φωτογραφία: Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush

Πρόκειται για το 10 και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β ΠΠ. Με πλήρωμα 3.500 άτομα, μήκος σχεδόν 333 μέτρα,και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

Tονίζεται ότι το USS George H.W. Bush (CVN-77) φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβων χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.  

Φωτογραφία: Ο ομάδα του USS George H.W. Bush την ώρα που καθαρίζει την παραλία













Βίντεο: Το αεροπλανοφόρο στη μάχη κατα των τζιχαντιστών 

Διαβάστε επίσης: To onalert.gr στο αεροπλανοφόρο του  USS George H.W. Bush