Φαρμακονήσι: Το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ για την νέα τραγωδία στο Αιγαίο

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κ.Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κατερίνη, έκανε ειδική αναφορά στη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι.
Ανάμεσα σε άλλα είπε:

«Η νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι με τους δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους βρέφη και μικρά παιδιά, που σήμερα το πρωί βρήκαν τραγικό θάνατο, είναι μια ακόμα απόδειξη της σήψης και της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, που από τη μία βομβαρδίζει λαούς για τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και από την άλλη τους «πνίγει» και τους φυλακίζει, όταν προσπαθούν να γλιτώσουν από την κόλαση των πολέμων για να ζήσουν.
Είμαστε σίγουροι ότι ξανά θα περισσέψουν τα κροκοδείλια δάκρυα όσων διαχειρίζονται αυτό το σύστημα και όσων θέλουν να το διαχειριστούν και να υπηρετήσουν τη συγκεκριμένη πολιτική, που «σπέρνει» ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις, «τζιχαντιστές», για να «θερίσει» τον πόνο, τα δάκρυα, την παραπέρα εκμετάλλευση των λαών, τα εκατομμύρια των προσφύγων που ξεριζώνονται από τον τόπο τους».

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Δήλωση του κ Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου τυπου του ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι:

»Εκφράζουμε την βαθιά μας θλίψη για τις αθώες, χαμένες ζωές.
Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά μας.
Η ώρα των αποφάσεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη έχει φτάσει.

Τέλος στα λόγια, στις διαπιστώσεις, στη μετάθεση ευθυνών.

Το ενδιαφέρον και η ευαισθησία όλων ας εκφρασθεί με μια σιωπή περισυλλογής και την ειλικρινή διάθεση διακομματικής συνεννόησης»