Επίδομα Κινδύνου: Ποιοι δικαιούνται ειδικές αποζημιώσεις [Πίνακες]

Παρακάτω ο καθορισμός ύψους, δικαιούχων, όρων και προϋποθέσεων χορήγησης επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως αναφέρει το Άρθρο 1 σύμφωνα με το ύψος Επιδομάτων Κινδύνου και Ειδικών Αποζημιώσεων καθορίζεται το ύψος των επιδομάτων κινδύνου κατά κατηγορία επιδόματος και δικαιούχων, ως ακολούθως:

Στο Άρθρο 2 καθορίζεται το Πτητικό επίδομα. Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ ΕΔΩ θα δείτε τις κατηγορίες δικαιούχων, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο και χρόνο καταβολής πτητικού επιδόματος, βάσει των απαιτούμενων προϋποθέσεων θέσης και διατήρησης πτητικής ενέργειας, ως αναφέρονται στο Παράρτημα Α΄ «Θέση σε Πτητική Ενέργεια».
Στο Άρθρο 3 αναφέρεται ποιοι ειναι δικαιούχοι του επιδόματος πτώσεως αλεξιπτωτιστών. Το Άρθρο 4 αναφέρεται στους δικαιούχους του επιδόματος Υποβρυχίων Καταστροφέων. Ειδικότερα οι διακαιούχοι είναι μόνιμοι και έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί, μόνιμοι εθελοντές, κληρωτοί και έφεδροι οπλίτες οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου Υποβρυχίου Καταστροφέα («Υ/ΚΤ»), με την επιφύλαξη του άρθρου 5 όπου προβλέπονται ειδικές προϋποθέσεις για τα στελέχη εκάστου Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο άρθρο 6 προβλέπεται το καταδυτικό Επίδομα ενώ στο άρθρο 7 το επίδομα Δυτών. Το άρθρο 8 αναφέρεται στο Επίδομα Εξουδετέρωσης Ναρκών και στο άρθρο 9 η ειδική αποζημίωση ΤΕΝΞ για το στρατιωτικό προσωπικό του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), ειδικότητας ναρκαλιευτή, για κάθε ημέρα εργασίας σε ναρκοπέδιο ή ύποπτο χώρο. Το άρθρο 10 αφορά την Ειδική Αποζημίωση Πυροτεχνουργών. Ενώ το άρθρο 11 αφορά τις Ειδικές Διατάξεις. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ