Λέσβος: Επεστράφησαν 59 μετανάστες στην Τουρκία

 Πενήντα εννέα μετανάστες επεστράφησαν μέσω Μυτιλήνης στην Τουρκία, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνδρομή προσωπικού της Frontex.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς, με πλοίο ναυλωμένο από την Frontex που απέπλευσε από την Μυτιλήνη με προορισμό το Δικελί.

Συγκεκριμένα, επεστράφησαν – σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, πέντε άτομα, 3 άνδρες και 2 γυναίκες (2 από το Πακιστάν, 1 από το Ιράκ, 1 από το Αφγανιστάν και 1 από την Αλγερία). Για δύο υπήρξαν απορριπτικές αποφάσεις χορήγησης ασύλου στον β” βαθμό, για έναν απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε α” βαθμό, ενώ οι υπόλοιποι δύο δεν είχαν εκφράσει βούληση για αίτημα διεθνούς προστασίας.

Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ελληνοτουρκικό πρωτόκολλο επανεισδοχής, επεστράφησαν 54 μετανάστες, 52 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 συνοδευόμενο ανήλικο (49 από το Ιράκ, 3 από το Αφγανιστάν και 2 από το Ιράν). Όλοι τους δεν είχαν εκφράσει βούληση για αίτημα παροχής ασύλου.

Πηγή: astraparis.gr