Ενοποίηση στο ποδόσφαιρο θέλουν στα κατεχόμενα

Ποδοσφαιροποίηση του κυπριακού, η τουλάχιστον της πτυχής της έμμεσης αναγνώρισης των κατεχομένων, επιζητεί εμμέσως η «Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου», κτυπώντας την πόρτα της (ΚΟΠ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χαμπερντάρ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο πρόεδρος της «τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου», Χασάν Σέρτογλου, αξιολόγησε τις επαφές που γίνονται μεταξύ της ηγεσίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και της ηγεσίας της «τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» για ενοποίηση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ο Σέρτογλου, τόνισε ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει κείμενο για το τι συζητείται μεταξύ των δύο ομοσπονδιών, γι’ αυτό θεωρεί άσκοπες τις συζητήσεις που γίνονται επί του περιεχομένου ενός ανύπαρκτου εγγράφου, υπενθυμίζοντας ότι και οι δύο πλευρές θα ετοιμάσουν από ένα κείμενο τα οποία θα υποβάλουν στην FIFA και τα οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, θα ενώσει σε ένα κείμενο.

Ο Σέρτογλου, επιχειρώντας προφανώς να ρίξει την μπάλα σε διεθνές επίπεδο, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το περιεχόμενο του κειμένου που θα προκύψει, αφού όπως επεσήμανε, το κυπριακό ποδόσφαιρο εμπίπτει στην κατηγορία της FIFA με τις προβληματικές χώρες και έτσι η επίλυση του προβλήματος εναπόκειται αποκλειστικά σ’αυτή.

Μάλιστα παραλλήλισε το πρόβλημα του κυπριακού ποδοσφαίρου με το Σχέδιο Ανάν, σημειώνοντας ότι και το κείμενο που θα ετοιμαστεί από τη FIFA θα τεθεί σε ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών. Ο ίδιος ο Σέρτογλου εκτιμά, ότι σε περίπτωση που καταλήξουν σε συμφωνία, το τ/κό ποδόσφαιρο χρειάζεται τουλάχιστον 3 χρόνια για να μπορέσει να κάνει βήματα στο εξωτερικό.

Το θέμα λαμβάνει σαφώς πολιτικές διαστάσεις
, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας Κίπρις, η οποία κάνει αναφορά σε χθεσινές δηλώσεις και ανακοινώσεις στελεχών της συντεχνίας Τ/κ δασκάλων και των κομμάτων Νέα Κύπρος και Κοινοτικής Δημοκρατίας, με τις οποίες εξέφρασαν τη στήριξη τους στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται μεταξύ ΚΟΠ και τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Τ/κων δασκάλων, Σιενέρ Ελτίλ, εξέφρασε την ευχή όπως οι διαβουλεύσεις αυτές καταλήξουν στη συνεργασία μεταξύ των δύο μερών και όπως αποτελέσουν ένα άνοιγμα της τ/κής κοινότητας στη διεθνή κοινότητα.

Ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζιεμάλ Όζγιγιτ, ανέφερε ότι το κόμμα του στηρίζει κάθε προσπάθεια της «τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου» για άνοιγμα προς τα έξω, κατηγόρησε ωστόσο ορισμένους πολιτικούς κύκλους, τους οποίους δεν κατονόμασε, ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες αυτές.

Τέλος, σε γραπτή ανακοίνωση του που εξέδωσε χθες και το Κόμμα Νέα Κύπρος εξέφρασε τη στήριξη του στις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις μεταξύ της ΚΟΠ και της τ/κής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

newsit.com.cy