ΚΥΣΕΑ για τουρκικές παραβιάσεις: Απαντήσεις σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο

Πρώτη Δημοσίευση – 2016-04-15 13:41:14
Τελευταία Ενημέρωση – 2016-04-15 15:31:14

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Συζητήθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

Σχεδόν 2,5 ώρες διήρκεσε το ΚΥΣΕΑ που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδρίασε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι έχουν εντείνει τις παραβιάσεις.

Στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο.
Υπογραμμίσθηκε ότι η Ελλάδα, στην βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα. Παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή.

Την πλήρη εικόνα του τουρκικού ξεσαλώματος έδωσε στην δημοσιότητα σε ενημέρωσή του το ΓΕΕΘΑ. Έξι πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, και 31 φορές τρύπησαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Όλα αυτά από τρία αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και μία αερομαχία. Δείτε την εικόνα όπως την αναφέρει το ΓΕΕΘΑ ΕΔΩ

(Φωτογραφία Αρχείου)