Έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για προσφυγικό – τουρκική προκλητικότητα

Συνεδριάζει εκτάκτως στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα συζητηθούν οι τουρκικές προκλήσεις και το προσφυγικό.

Μετά το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων, τις τελευταίες μέρες, πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής (15.04.2016) το ΚΥΣΕΑ. 
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για να εξεταστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, όπου οι Τούρκοι έχουν εντείνει τις παραβιάσεις.
Στο ΚΥΣΕΑ αναμένεται να συζητηθεί και το προσφυγικό, καθώς η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος.

Την πλήρη εικόνα του τουρκικού ξεσαλώματος έδωσε στην δημοσιότητα σε ενημέρωσή του το ΓΕΕΘΑ. Έξι πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, και 31 φορές τρύπησαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Όλα αυτά από τρία αεροσκάφη, ενώ σημειώθηκε και μία αερομαχία. Δείτε την εικόνα όπως την αναφέρει το ΓΕΕΘΑ ΕΔΩ

Χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρακολούθησε δραστηριότητες της άσκησης ετοιμότητας «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 1/16» που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κιλκίς, καθώς και άσκηση αεράμυνας στην περιοχή Χίου – Οινουσσών. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φωτογραφίες απο την άσκηση