To εκπαιδευτικό ιστιοφόρο της Ρουμανίας «Mircea» στον Πειραιά – ΒΙΝΤΕΟ

 Τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu, καθώς επίσης τον ναύαρχο και τους αξιωματικούς από το ρουμανικό εκπαιδευτικό πολεμικό πλοίο ιστιοφόρο «Mircea» που βρίσκεται στον Πειραιά, υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, Γιώργος Δαβάκης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Κατά την εθιμοτυπική επίσκεψή τους, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αντάλλαξαν συμβολικά δώρα, ενώ συζήτησαν για αρκετή ώρα. Από τη μεριά του ο κ. Μώραλης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος γι αυτή την επίσκεψη, καθώς, όπως επισήμανε: «Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται. Είναι στο πλαίσιο αυτής της εξωστρέφειας που πάντα λέω ότι πρέπει να δείχνει η πόλη μας». Σημειώνεται, ότι η πόλη του Πειραιά είναι αδελφοποιημένη πόλη με το Γαλάτσι της Ρουμανίας.

Το πολεμικό πλοίο ιστιοφόρο «Mircea» που έχει πλήρωμα 200 άτομα μαζί με τους ναυτικούς δόκιμους, κάνουν περιοδεία σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα επισκέφθηκαν το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τον Πειραιά.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την άφιξη του όμορφου ιστιοφόρου.


pireaspiraeus.com

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χαρά και τιμή που ένιωσε υποδεχόμενος το υψηλόβαθμο επιτελείο με τον κυβερνήτη του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας Gabriel Ioan Moise, καθώς επίσης τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα, τον ακόλουθο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πρεσβείας Dragici Aurel αλλά και τον ναύαρχο διοικητή Ioan Stancivlescy,της Σχολής Δοκίμων.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μώραλης προσέφερε στον Πρέσβη της Ρουμανίας, στον κυβερνήτη του πλοίου και στους αξιωματικούς αναμνηστικές πλακέτες, ενώ ο κ. Δαβάκης τους προσέφερε το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide». Από την πλευρά του ο κ. Gabriel Ioan Moise προσέφερε στον δήμαρχο Πειραιά μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.