OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Διεθνές Ιδρυμα Σαλαμίς: Εκδήλωση στον Άγνωστο Στρατιώτη

04/10/2016 - 13:11
Share on FacebookShare on Twitter

 Μεγαλοπρεπής, εντυπωσιακή και αντάξια με το τεράστιο κοσμοϊστορικό γεγονός της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας ήταν η εκδήλωση την οποία οργάνωσε με χαρακτηριστικά εθνικής επετείου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη το «Διεθνές Ιδρυμα Σαλαμίς» προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Πολιτιστική μας κληρονομιά και την χώρα μας .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτικής ηγεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η παρουσία μεγάλου αριθμού ξένων αντιπροσωπειών, οι πρέσβεις των οποίων κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο, αποτίνοντας φόρο τιμής όχι μονο στους Σαλαμινομάχους αλλα σε όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος και θρησκείας δίνοντας ένα οικουμενικό και πανανθρώπινο μήνυμα σύμφωνα με το πνεύμα των προγόνων μας τιμώντας την Ελευθερία το Πολιτισμό και τη Δημοκρατία.

Το Διεθνές Ιδρυμα Σαλαμίς, έμπνευση και δημιουργία των Χρήστου και Κυριάκου Μαριδάκη, δραστηριοποιείται στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας από ετών. Τεράστια είναι όμως η συμβολή του Κυριάκου Μαριδάκη αντιπρόεδρου όπου ως πραγματικός πρεσβευτής του πολιτισμού απο το 2011 μέχρι σήμερα κατόρθωσε η επέτειος αυτή να αναγνωριστεί και να τιμηθεί επισήμως από την Ελληνική Κυβέρνηση και την διεθνοποίηση του γεγονότος σε 45 κράτη και Ουνεσκο προβάλλοντας τη Σαλαμίνα και την Ελλάδα παγκοσμίως , με όραμα και στόχο η εορτή αυτή να γίνει μια επέτειος όλων των Εθνών εις μνήμη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διεθνολόγος ακαδημαϊκός και διπλωμάτης Τριαντάφυλλος Καραγιάννης , τα διακεκριμένα μέλη του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς τ. Υπουργός των Εξωτερικών Ανδρέας Ζαΐμης , Πρέσβης επι τιμή Ιωάννης Χρυστοφίλλης , πολλοί ξένοι διπλωμάτες , ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της (ΝΔ) Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλφρέντο Σαλτιέλ επιχειρηματίας πολιτευτής της ΝΔ Α΄Αθηνών υποστηρικτής του Ιδρυματος , ο Λουκάς Αντώναρος επιχειρηματίας Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. και η χορευτική παραδοσιακή ομάδα της Ιστορικής Σαλαμίνος του Μανώλη Καπετανάκη. Στεφάνους κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι πρέσβεις της Σλοβακίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Αιγύπτου, Βενεζουέλας ,Κατάρ, Κύπρου, Βιετνάμ, Γαλλικής Δημοκρατίας, Σερβίας, Ουγγαρίας, Κοινοπολιτείας των Μπαχαμών, Ουκρανίας , Δομινικάνικη Δημοκρατίας, Αλβανίας, εκ μερους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Αντιπρόεδρος Άδωνης Γεωργιάδης και εκ μερους της Περιφερειαρχης Αττικής κ. Ρένας Δούρου ο Αντιπεριφεριάρχης Νήσων Τάκης Χατζηπέρος.

Την τελετή πλαισίωσαν άγημα και η φιλαρμονική του Π.Ν.

Στη σύντομη, πλην περιεκτική και τεκμηριωμένη ομιλία του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Χρ. Μαριδάκης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τη γραμματεία του Μεγάρου Μαξίμου για τη συμβολή της στις προσπάθειές του, τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Μαριδάκη, που έχει αναδείξει το Ίδρυμα σε έναν πολύπλευρο πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς εμβέλειας, τον Αδωνι Γεωργιάδη (σήμερα αντιπρόεδρο της Ν.Δ) , για την πολυετή συμπαράστασή του, την Περιφέρειαρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παν. Χατζηπέρο, που στέκονται δίπλα στο Ιδρυμα, την αντιδήμαρχο Σαλαμίνος Ειρήνη Μπινιάρη, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμο του νησιού και το Ζάππειο Ιδρυμα.

Ο Χρ. Μαριδάκης αναφέρθηκε επίσης στο ξεκίνημα της προσπάθειας , το 1982, από λίγους πιστούς στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και εραστές της αύρας της Σαλαμίνας, προσπάθεια την οποία αγκάλιασε με θέρμη η τότε υπουργός Πολιτισμού αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

Την προσπάθεια συνέδραμε τα μέγιστα και η αείμνηστη Ελένη Βλάχου, η οποία ,μέσω της «Καθημερινής» προέβαλε την προσπάθεια των ολίγων στην αρχή και περισσότερων στη συνέχεια επίμονων οπαδών της ιστορικής μνήμης. Γι αυτό και η δημόσια αναφορά του προέδρου του Ιδρύματος «στον πολίτη Δημήτριο Καπράνο» για την προσφορά του, αφού είναι ο έγκριτος δημοσιογράφος που από τότε βρίσκεται στο πλευρό του Ιδρύματος και προβάλλει το έργο του, μετέχοντας ενεργώς στα όργανά του.

Τελος δήλωσε ότι τα «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ» πρεπει να γινουν υπο την αιγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και το 2021 με την επέτειο των 2.500 χρόνων όλα τα κράτη να τιμήσουν ολους τους νεκρούς ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος , θρησκείας και κοινωνικής τάξης.Χαρακτηριστικό της εφετινής εκδηλώσεως ήταν η μεγάλη προσέλευση πολιτών, οι οποίοι παρακολούθησαν την τελετή και χειροκρότησαν την προσπάθεια του Ιδρύματος, το οποίο καθημερινά προσθέτει νέα επιφανή μέλη στη δύναμή του.

Τον τελευταίο καιρό το ίδρυμα έχει γίνει διεθνές, καθώς συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες και πλέον έχει αναγνωριστεί ως ίδρυμα το οποίο δείχνει ότι δύναται να προσφέρει στην Σαλαμίνα και την ιστορία. Άλλωστε οι καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, που έγιναν χθες από δεκάδες πρεσβείες, αποτελεί ένα δείγμα το πόσο ανταποκρίνεται το Διεθνές ίδρυμα Σαλαμίς.


Tags: ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣΣΑΛΑΜΙΝΑ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Συρία: Έξαλλος με το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ – Υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο Αμερικανών σγτρατιωτών

Το ΥΠΕΘΑ απαντά στις επικρίσεις: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ με το νέο μισθολόγιο – Αναλυτικά παραδείγματα

Γερμανία: Σύλληψη 5 υπόπτων για τον σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας

ΗΠΑ: Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από τα πυρά ενόπλου στο πανεπιστήμιο Μπράουν

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Ουδέποτε του ζητήθηκε να επιδείξει άδεια οδήγησης που νομίμως κατέχει» - Η ανακοίνωση του δικηγόρου του

Η Μαύρη Λίστα των Όσκαρ: Από Γουίλ Σμιθ και Ρίτσαρντ Γκιρ μέχρι Μπιλ Κόσμπι και Χάρβεϊ Γουάινστιν - Όλοι όσοι έχουν αποκλειστεί από την τελετή

Ο Σπύρος Μαρτίκας απαντά στα αρνητικά σχόλια για τις AI φωτογραφίες με τον Παντελή Παντελίδη: «Τι σκοπό να έχω; Δημοσιότητα; Έχω»

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: Δείτε όλα όσα πρέπει να προσέξετε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert