Οι εκλογές στην Ελλάδα και η κυβέρνηση που θα προκύψει ήταν το θέμα συζήτησης στο γερμανικό κοινοβούλιο. Η αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς της ανεύθυνη ,γιατί δεν διέψευσε άμεσα τα όσα έγραψε το Der Spiegel για “προετοιμασία εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ” .Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε ανυπόστατο το ρεπορτάζ και επανέλαβε ότι η “θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ ανεξάρτητα με την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές”.
Οι εκπρόσωποι των Πράσινων και της Αριστεράς ,σύμφωνα με την DW άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν διέψευσε άμεσα το δημοσίευμα. Ο υφυπουργός Οικονομικών, Μίχαελ Μάιστερ απάντησε ότι το ζητούμενο είναι η Ελλάδα να παραμείνει στον δρόμο που έχει χαρααχθεί και πρόσθεσε :
«Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι αν στη νέα κυβέρνηση θα βρίσκονται κομμουνιστές ή όχι. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν η Ελλάδα ακολουθήσει την επιτυχή πορεία των τελευταίων πέντε χρόνων με μια κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων ή θα διακοπεί αυτή η πορεία με συνέπεια να χαθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι Έλληνες. Αυτό είναι το επίκαιρο ερώτημα και αυτό θα το συζητήσουμε με ηρεμία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.»
Στο ίδιο μοτίβο και η ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ: «Η γερμανική κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. Όλοι θέλουμε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Επ’ αυτού δεν υπάρχει καμία αλλαγή πλεύσης».
Αν και στην συζήτηση που έγινε αποφεύχθηκε κάθε κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι ομιλητές της κυβέρνησης απέρριψαν το ενδεχόμενο κουρέματος. Ακόμη και ο εκπρόσωπος των Πράσινων για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Γκέρχαρντ Σικ είπε ότι οι τόκοι που αυτή τη στιγμή καταβάλει η Ελλάδα ετησίως ανέρχονται στο 1,8% του ΑΕΠ. Συνεπώς, ένα κούρεμα δεν θα επέφερε άμεσα κάποια ελάφρυνση. «Αλλά ποιος όμως μπορεί να διανοηθεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο ή ποια ‘υποθήκη’ συνεπάγεται για το μέλλον; Για αυτό το λόγο έχουμε διατυπώσει εδώ και καιρό μια πρόταση την οποία στηρίζουν πολλοί οικονομολόγοι: θα πρέπει να μπούμε στην τροχιά διαγραφής του χρέους, η οποία βέβαια θα είναι συνδεδεμένη με όρους και συμφωνίες. Ακριβώς αυτή είναι η πρόταση μας»,είπε.