Έτοιμος ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής.

Το λονδρέζικο όπεν του Γουίμπλετον αποτελεί πρόκληση για όλους τους τενίστες, μέχρι το επόμενο γκραν σλαμ. Πόσο μάλλον για τον Μάρκο Παγδατή, που εδώ και κάποια χρόνια ψάχνει την καταξίωση μέσω κάποιας μεγάλης επιτυχίας. Η κλήρωση του Γουίμπλετον (παίζει με τον Ισπανό Άλμπερτ Μοντάνιες) προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα στον Κύπριο πρωταθλητή, αφού αν τα καταφέρει στον πρώτο γύρο, τότε θα αναμετρηθεί με έναν εκ των Άντερσον και Ντιμιτρόφ στον 2ο γύρο και μπορεί να «χτυπήσει» την έκπληξη με αντίπαλο τον Άντι Μάρεϊ στη φάση των «32».

Για να φτάσει μέχρι τον 3ο γύρο, ο Παγδατής θα πρέπει να παρουσιαστεί σύμφωνα με τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει στο γρασίδι. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα οδηγηθεί σε έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό σε μεγάλη διοργάνωση.

Στη μέχρι τώρα προετοιμασία του σε χορτάρινα κορτ ο Κύπριος πρωταθλητής ήταν αρκετά ασταθής και δεν κατάφερε να προχωρήσει στα δύο τουρνουά που έλαβε μέρος, σε «Queen’s» και «Eastbourne» αντίστοιχα, δεχόμενος απρόσμενες ήττες. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον Μάρκο Παγδατή, καθώς το χόρτο είναι μία από τις ειδικότητές του και -με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει- μπορεί να κάνει πράγματα και θαύματα.

Δεν μπορούν άλλωστε να περάσουν απαρατήρητες οι πορείες του το 2006, όπου έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά (!) της διοργάνωσης (ήττα από Ναδάλ) και το 2007 όπου έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά (ήττα από Τζόκοβιτς). Επίσης, έφτασε μέχρι τον 4ο γύρο του λονδρέζικου όπεν το 2008, χάνοντας από τον Φελισιάνο Λόπες.

Από μία νίκη

Ο Παγδατής θα κοντραριστεί με τον Ισπανό Αλμπέρτ Μοντάνιες και αν παρουσιαστεί σοβαρός, μπορεί να ξεπεράσει το Νο90 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παγδατής και Μοντάνιες έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν και μετράνε από μία νίκη. Ο πρωταθλητής μας κέρδισε τον Ισπανο στη Βασιλεία το 2007, ενώ ο 31χρονος Καταλανός πήρε τη ρεβάνς το 2010 στο Μόντε Κάρλο.

Ο Μάρκος Παγδατής οφείλει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι και τον 3ο γύρο του Γουίμπλετον, προκειμένου να ισοφαρίσει την περυσινή του πορεία και να αποφύγει την απώλεια βαθμών. Πέρυσι είχε χάσει από τον μετέπειτα πρωταθλητή του τίτλου και Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, σε ένα ματς στο οποίο ο Παγδατής είχε δώσει τον καλύτερό του εαυτό, ενώ είχε «κλέψει» και σετ από τον Σέρβο πρωταθλητή. 

ΠΗΓΗ – Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ