Βουλή: 6ωρη σύγκρουση κορυφής για τα πυρομαχικά

Πρώτη δημοσιίευση 2017-11-27 12:58:27
Τελευταία ενημέρωση 2017-11-27 20:13:27


Ολοκληρώθηκε η εξάωρη σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία. Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους με σφοδρούς διαξιφισμούς μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.  

Το χρονικό της πολεμικής σύρραξης στην Ολομέλεια


19.24 Στο βήμα για τη δευτερολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας-Τα κυριότερα σημεία της:
Καλώ τον πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο και του λέω «ειδοποιήστε και πείτε μας για την πίστωση» και απάντησε «δώστε μου λίγο χρόνο». Δεν πήραμε καμία απάντηση. Ζήτησα να πάω στη Σαουδική Αραβία…

Μου είπε πόσα λεφτά είναι; Του λέω 66 εκατομμύρια. Μου λέει, καλά για 66 εκατομμύρια δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.

Εμείς αντί να καταστρέψουμε τα πυρομαχικά, πήγαμε να τα πουλήσουμε. Και θα προσπαθήσουμε να τα ξαναπουλήσουμε.

Δεν θα τα πουλήσουμε σε τρομοκράτες αλλά σε χώρες που είναι στον ίδιο άξονα με εμάς.

Και η Σαουδική Αραβία είναι στον ίδιο άξονα με εμάς. Έχετε καταλάβει πόση ζημιά έχετε κάνει στη χώρα, βγάζοντας τη συμφωνία στη φόρα;

Έχετε καταλάβει πόσο μεγάλη ζημιά έχετε κάνει στη χώρα; Στοχοποιείτε την Ελλάδα χωρίς λόγο και αιτία.
 


18.14 Ολοκληρώθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού - Τα κυριότερα σημεία της: 

Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκε ένα πράγμα ότι εδώ και 15 ημέρες ολόκληρες φτιάξατε μια σκευωρία.
Για να φύγουν από την επικαιρότητα τα άλλα ζητήματα.
Και μαλιστα μας είπατε ότι λείπουν τα λεφτά. Δηλαδή τα είχε τα λεφτά και τα έχασε το ελληνικό δημόσιο.;
Δεν μπορείς να σηκώνεις τη ρομφέα και να ξυφουλκείς όταν στη διάσκεψη των προέδρων έβαλες τους εκπροσώπους σου να ζητήσουν να μην αναβληθεί η συζήτηση….
Θα μιλήσουμε και για τη Ziemens αλλά και για όλα τα σκάνδαλα. Θα μιλήσουμε για όλα.
Δεν μπορεί να χρησιμοποιείς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και του διπλωματικού σώματος.
Αυτό θα σας ακολουθεί πάντα. Καληνύχτα κύριε Μητσοτάκη

18.01 Στο βήμα ο πρωθυπουργός 


17.50 Ολοκληρώθηκε η δευτερολογία Μητσοτάκη-Τα κυριότερα σημεία της:

Αν κάποιοι ηρθαμε με ερωτηματα φευγουμε με βεβαιότητες.
Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστηκατε εστω και με προσποιητό ενθουσιασμό τον κ. Καμμένο. Αυτό που ονομάζαμε ως σκάνδαλο καμμενου είναι σκάνδαλο τσίπρα-καμμενου.
Επιτρέπεται από τον πρθω8υπουργό να διαβάζει το περιεχόμενο απορρήτων εγγράφων αλλά οχι στους βουλευτές να έχουν προσβαση σε αυτά. Αυτό λέγεται συγκάλυψη.
Που είναι τα λεφτά; Το με κοιτάτε. Αν ηταν πραγματικά νόμιμη που είναι τα 66 εκατομμύρια. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Πειτε ναι ή όχι; Για ποιον χαμογελαστέ κυριε καμμένε δουλεύει ο κ.Παπαδόπουλος;
Γιαατί δώσατε εντολή στον κ.Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ; Θα μας τα απαντήσετε ολα αυτά τα ερωτήματα. Δεν τελειώνει εδώ επειδή η δικαιοσύνη θα ερευνήσει απερίσπαστη την υπόθεση.
Και έχω να σας κάνω μια πρόταση. Αυριο υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών γιατί δεν ζητάτε να έρθει ο κ.Κυριακίδης; Να έρθει ο κ. Παπαδόπουλος. Να έρθει ο κ.Σφακιανάκης. Μήπως να ήταν καλή ιδέα να πουμε και στον κ. Ρουμπάτη να έρθει.
Να μας πει ο κ.Ρουμπάτης,διοτι κρατικές υπηρεσίες είναι αυτές που ζήτησαν τη συνδρομή της ΕΥΠ. Με χαρακτήρισε ο κ.Τζανακόπουλο θρασύδειλο. Σας επιστρέφω το χαρακτηρισμό.
Είστε θρασύς και είστε δειλός γιατί έρχεστε μια ακόμη φορά να μας κουνήσετε το δάχτυλο ενώ έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Σημερα θα απολογηθείτε εσείς. Για ένα σκανδαλο που ξεκίνησε ως σκάνδαλο καμμένου και στην πορεία εξελίχθηκε σε σκάνδαλο τσίπρα-καμμένου

16:59 Στο βήμα ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας:

«Και με αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του. Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο. Αφού σκάνδαλο είναι η ίδια η πώληση όπλων σε κράτη δολοφόνους όπως η Σ. Αραβία που βομβαρδίζει και εξοντώνει άλλους λαούς. Τσιμουδιά μέχρι τώρα όλοι σας γι’ αυτό», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

16.30
Φώφη Γεννηματά: »Δεν είχαμε αυταπάτες ότι ο κ. Τσίπρας θα κάλυπτε τον συγκυβερνήτη του. Ειμαστε εμείς που ως πλειοψηφία στειλαμε τους εισαγγελείς σε όσους βάλανε το δάχτυλο στο μέλι και δεν σηκωνουμε κουβεντες. Εμεις καταργησαμε τα αντισταθμιστικά και τους μεσάζοντες.« 

16.28 
Στο βήμα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

16:26: Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού

16:25

Τσίπρας: Μην νομίζετε ότι με τις φούσκες θα κάνετε αντιπερισπασμό

16.05

Στόχος σας είναι να ρίξετε την κυβέρνηση, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον. αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας:» Νομίζετε ότι έτσι πεφτει η κυβενρηση; Από τους βαρώνους και τους μηχανισμούς παραεξουσίας. Πλανάστε πλανην οικτραν. Μιλήσατε για βουρκο και για λασπη απευθυνόμενος σε εμενα. Δεν ειναι δικός μας φυσικός χώρος, ο βουρκος των σκανδάλων. Ειμαι σημερα εδω για να υπερασπιστώ το φως.» 

15:52

«Έχετε ξεπέράσει τα όρια του γραφικού» ΄ήταν η δηκτική αναφορά του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν πρόκειται να ανεχθώ καμμια προκληση καμμια συκοφαντία. Εχετε ξεπερασει τα όρια του γραφικού. Να φυγω να δραπετεύσω από τι κ.κ. Συνάδελφοι. Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη. Ουτε εσεις που τα λετε ούτε και αυτοί που τα γράφουν δεν είναι πιστευτά. Διάφοροι παπαγάλοι αναρωτιόντουσαν με ποιια διαδικασία θα τοποθετηθώ στην βουλή. Ουτε κρυβομαι ούτε εκβιάζομαι κυριε μητσοτάκη. Γι αυτό κυριε μητσοτακη οταν ερχονται στο γραφειο μου τηλεοπτικα συνεργεία ουτε ουτε ξεσκονίζω ούτε κρυβω δώρα. Εσείς έχετε να κρύψετε. Να αποκαλύψω το βρωμικο παιχνδιι σας τον γκαιμπελισμο και την αμετροέπεια σας. Ωραια η πλακιτσα και το χιουμορ αλλα με αυτά που θα σας πω σημερα δεν θα σας κάνουν και τόσο χαρούμενο. Σας δίνουν γραμμή οι ιδιολτητες ΜΜΕ οι οποίοι εχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση.«
 
15:49 Στο βήμα ο πρωθυπουργός

15:48

Η κα Γεννηματά είπε ότι ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχε καμία εμπλοκή σε εξοπλιστικά προγράμματα. Απαίτησα να υπάρχει ρήτρα ότι απαγορεύεται να ζητήσουμε μεσάζοντα. Ελπίζω να χαίρεστε κ. Τσίπρα για το δηλητήριο που στάζετε διαρκώς.

15:46

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε τον λόγο επι προσωπικού

15.45
Σκληρό ρόκ από τον πρόεδρο της ΝΔ: «Γνωρίζαμε ότι δεν ξέρατε να χειρίζεστε τα θέματα της οικονομίας. Τώρα πια ξέρουμε ότι έχετε βουτηξει και στα θολα νερά των σκανδάλων.» 

15.33

Σφοδρή επίθεση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά των Αλέξη Τσίπρα-Πανου Καμμένου: «Δεν είστε δεμενος στο καταρτι ως συγχρονος οδυσσέας για να αποφύγετε τις σειρήνες αλλά ειστε δεμένος χειροπόδαρα με τον κ.Καμμένο. Και εσείς κυριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα το φανταζόσασταν στα νιατα σας ότι θα υπερασπιζόσασταν τον κ.Καμμένο» και προειδοποίησε σε αυστηρό και ταυτόχρονα δηκτικό ύφος για την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ: «Μπορείτε να αναλογιστείτε μόνοι σας πως είστε η πρωτη κυβερνηση επειδή ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό. Αντιστρεφοντας την πατέντα τζοχατζόπουλου. Αυτός αγοραζε εσείς πουλάτε. Ο κυβερνητικός σας εταίρος όταν δεν υβριζει χυδαια και δεν εκτονωνεται σε καζίνο στο λονδίνο ντιλαρει με βομβες στις αραβικές χώρες.» και πρόσθεσε: «Αργά ή γρήγορα δεν θα το αποφύγετε εκλογες θα γίνουν. Και θα αλλαξουν οι κοινοβουλευτικές ισορροπιες. Και θα διερευνηθούν όλα. Και τότε δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε. Και θα αναζητηθούν ευθύνες. Και δεν θα υπαρχει το ενδεχόμενο παραγραφής ποινικών ευθυνών.»  

15:19 Στο βημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

15:18

Εσείς που δέχεστε ότι το κράτος δεσμεύεται από την υπογραφή του σμηνάρχου δεν δέχεστε τον πρέσβη μας! Εδω κάνουμε πλακίτσα. Χαβαλέ. Το άλλο με την υπογραφή δεν μας νοιάζει! Ο κ. Βορίδης είπε ακόμα ότι το έγγραφο έφυγε από την διεύθυνση του στρατού και όταν ρωτήθηκε ποιος είναι αρμόδιος για την υπογραφή απάντηση δεν πήραν! Εδω με φανατισμό και με αφοσίωση και επιμονή ο υπουργός θέλει να καταρτισθεί η σύμβαση με το Παπαδόπουλο και όχι απευθείας. Εργολαβικά έχει αναλάβει να τον βάλει στην δουλειά. Τσακώθηκαν για την μεταφορά των πυρομαχικών. Από όλα αυτά εσείς δεν είδατε τίποτα;

15:15

Με τις εξυπνάδες υπερασπίζεστε αυτόν που έκανε την δουλειά, είπε ο κ. Βορίδης και αναρωτήθηκε ποιος έφερε το πληρεξούσιο.

15:13

Το έγγραφο, είπε ο κ. Βορίδης, απευθύνεται από την Πολεμική Αεροπορία και όχι από την Σαουδική Αραβία. Από πότε αξιωματικός δεσμεύει το ελληνικό Δημόσιο; Εγω εν εχω απορίες. Μου απαντήθηκαν όλα. Είπε ψέμματα ο Καμμένος στην επιτροπή; Μάλιστα. Είπε ότι είναι διακρατική συμφωνία. Είπε ότι ανάδοχος θα είναι μια ελληνική εταιρεία από την Αξιούπολη Κιλκίς; Τι είναι αυτή η ελληνική εταιρεία; Είναι και πληρεξούσιος και της Ιορδανίας και του Κατάρ. Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται στους οικονομικούς φορείς που συμμετέχουν σε διαδικασίες σύναψης και εκτελσης συμβάσεων προμηθειών στην αμυνα να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ενδιάμεσο μεσάζοντα ή πρακτορα κατά την διάρκεια σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης. Ρωτάω: όταν η εταρεία εμφανίζεται ως πληρεξούσιος τριών χωρών χτυπάει κανένα καμπανάκι; Για την ψυχή της μάνας τους το έκαναν;

15:10

Ανύπαρκτο λέει το έγγραφο γιατί δεν έχει κατατεθεί. Συνομολογήθηκε όμως. Σύγκρινε 67 εκατομμυρια δραχμές με 66 εκατομμύρια ευρώ. Δεν σταματάει η απόπειρα εξαπατήσεως. Κατέθεσε έγγραφα για να πει ότι το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Οτι είναι γνήσιο έγγραφο που φερει υπογραφή.


Ο κ. Βορίδης μίλησε για απόπειρα εξαπάτησης της Βουλής που συνεχίζεται και σήμερα από τον Πάνο Καμμένο.

15:08 Στο βημα ο Μάκης Βορίδης

15:08

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ακόμα ότι τον Πατεράκη που τον παρουσιάσατε ως αρχηγό συμμορίας τον έχω δει μια φορά στην ζωή μου κοινωνικά. Συνοδευόταν από υπουργό της κυβέρνησής σας που έχει σχέση με τα ναυπηγεία. Για τον Μαρινάκη, εσείς πηγαίνατε στα πάρτι του στο Island και εσείς πηγαίνατε με την σύζγό σας στο γραφείο του Κουρτάκη. Εχετε ήδη καταδικαστεί μια φορά και θα υπάρξει και δεύτερη.

15:06

Γεωργιάδης επι προσωπικού

Με διευθυντή του γραφείου σου τον Γεωργαλά δεν μπορείτε να μιλάτε για Παττακό!

15:04

Ταυτόχρονα ο υπουργός Αμυνας τουιτάρει!

15.11


Σήκωσε το γάντι από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο όπλων έχει σχέση οχι με τον ίδιο αλλά με υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «
Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε σε εναν σχεδόν άγνωστο σε εμενα πολιτη. Ο κ. Πατέρακης που αναφέρετατε μια φορα τον εχω δει στη ζωή μου. Συνοδευόταν απο εν ενεργεια υπουργό της κυβερνησεως και μαλιστα από υπουργό που εχει σχεση με τα ναυπηγεία. Για τον κ. Μαρινακη που το λετε συνεχεια. Εσείς πηγαίνατε στο παρτι στο αιλαντ. Οσον αφορά στα ναζιστικά βιβλια σας θυμίζω οτι εχετε καταδικαστει μια φορά, θα καταδικαστείτε και δεύτερη. «

15.03

Συνεχίζει από το βήμα της Βουλής το σφυροκόπημα κατά της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.Υποστήριξε ότι ο μεσάζων στη διακρατική συμφωνία ήταν γνωστός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Σημείωσε μάλιστα σε δηκτικό τόνο ότι δικηγόρος του Β.Παπαδόπουλου είναι βουλευτής τη ΝΔ και πέταξε τη ρουκετα ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειας του από έμπορο όπλων. Δήλωσε χαρακτηριστικά  
«

Με ρωτάτε αν ξέρω τον παπαδόπουλο; Σας απαντώ ναι. Ξέρετε από που; από τον κ.Μητσοτάκη. Ο Κωνσταντίνος μητσοτάκης 1991 πήγε αποστολή στη ρωσία μαζί με 21 επιχειρηματίες και μέσα σε αυτούς ο κ.Παπαδόπουλος…Ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλέυτής της ΝΔ. Να σηκώσει το χέρι του αν ξέρει ποιος είναι. Ξέρετε που τον γνωρίσσαν στο υπουργείο κ.Λοβέρδο τον Παπαδόπουλο; Η κα Γεννηματά τον πήγε 17/2/2014. Θα αποδειχθεί σύντομα ποιοι θελανε και γιατί να χαλάσουν τη δουλειά με τη Σαουδική Αραβία. Επειδή δεχθηκα μια ανοικεια επίθεση απο τον αντιπροεδρο της ΝΔ. Πριν απο περιπου ένα μήνα ελαβα ενα ανωνυμο τηλ που απειλουσε εμενα και την οικογενεια μου. ΕΙδοποιησα την διωξη. Σήμερα εκληθη απο την διωξη και έμαθα ότι ο καλων είναι ο κ.Πατεράκης ο εμπορος οπλων που φωτογραφιζεται με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Είναι αυτός που εστησε την ιστορία με τον Σάφα και τα Ναυπηγεία. Είναι αυτός που αποτελεί μέρος της συμμοριας που εξυπηρετείτε σαν βραχιονας. Και νομιζετε οτι θα φοβηθουμε τους μπραβους. Εδώ δεν εχουμε ουτε τσοχατσζοπουλους. Το δεξί του ποδι υπηρξατε κε Κεδίκογλου«

14:29  Στο βήμα ο Πάνος Καμμένος


Για παραμύθι που φτάνει στα όρια της εθνικης μειοδοσίας έκανε λόγο στην πρωτολογία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος:  »Το παραμύθι τελειωνει εδώ. Ενα παραμυθι που φτάνει στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Αποτελει την ένδειξη του στρατηγικού αδιεξόδου της ΝΔ. Καποιοι από αυτούς πωλητές των βιβλίων των ναζί και γιλέκων θα τους αντιμετωπίσει η δικαιοσύνη. Τα χρηματα που θα εφευγαν απο το ΥΠΟΙΚ της ΣΑ θα πηγαίναν στο ΥΠΟΙΚ της ελλάδος. Γιατί δεν ζητήσατε την συγκληση της επιτροπής της βουλής; Γιατι θελατε να κατασκευασετε αυτό το σκάνδαλο. Και μετατρέψατε την ΝΔ σε βραχίονα του κουμπάρου της κας Μπακογιάννη. Σε όλα τα διαβαθμισμένα εγγραφα σας εχω δωσει προσβαση. Δεν υπαρχει αναφορά ταξιαρχου. Ο κ. Ταξιαρχος εκληθη σε απολογία απο τον αρχηγό του στρατού. Τι λεει ο ταξιαρχος: “οσον αφορα την περιελευση του παραπανω υπομνήματος αγνοώ παντελώς οποιοδηποτε γεγονός με βαση τα ως ανω…ουδεποτε υπεβαλλα αναφορά.” Υπαρχει ένα υποκλαπέν απο το κομπιουτερ του συνολο μηνυματων τα οποια ο κ.Λοβέρδρος εκανε αναφορά. Το περιστατικό ειχε να κανει με την προσπαθεια καποιων να χαλασουν τη συμφωνία. Στο γραφείο μου εκληθη ο στρατιωτικός εισαγγελέας. Για να δουμε εαν καποιοι διακινουσαν απορρητα. Το συγκεκριμενο απορρητο εφυγε απο αυτή τη διευθυνση(σ.σ. ΓΔΑΕΕ).«

14:21

Στο βήμα ο βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τσιάρας

Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας ΚΟ ΝΔ:

Αναβάλλαμε για χάρη του πρωθυπουργού τη συζήτηση της περασμένης Πέμπτης αλλά δεν τον έχουμε δει ακόμη. Θα επιχειρήσει ο κ. Πρωθυπουργός να κερδίσει το δικό σας χειροκρότημα, με το γνωστό κόλπο. Πετώντας την μπάλα στην εξέδρα. Τα απόρρητα όλοι ξερουμε τι είναι πως πρεπει κανεις να τα χειρίζεται και τι πρέπει να κάνει. Οι διακρατικές συμφωνίες έχουν απόρρητα σημεία; Δεν μπορούν να δουν οι βουλευτές της επιτροπής εξοπλισμών; Το μεγαλο ερωτημα είναι αν ο κ.Παπαδόπουλος ήταν ένας μεσαζων ή ένας εκπρόσωπος. Καλά δεν ξέρετε ότι με βάση τη σαρια το βασιλειο της σαουδικης αραβιας δεν μπορει να το εκπροσωπεί κανένας αλλόθρησκος.Ήρθε η αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας αλλά ο κ.υπουργός ήθελε όλη η συζήτηση να περιστραφει γύρω από τον κ.Παπαδόπουλο. Σε μια υπόθεση που υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις ότι υφιστανται σκοτεινές διαδρομές πρέπει να απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα

14:27

Επί προσωπικού ο Νίκος Φίλης

Απάντηση Φίλη σε Γεωργιάδη:

Κυρια πρόεδρε εχω διατυπώσει την άποψη ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα της ΕΕ. Πιστεύω ότι είναι ανάξια μια συζήτηση που περιορίζει αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση σε μια μικροπολιτική συζήτηση. Εγώ δεν ήμουν μέλος της επιτροπής εξοπλισμών στις 12/1/2017. Πιθανόν να ψήφιζα ακολουθώντας την γραμμή της κυβέρνησης. 

14:18

Σκληρές κουβέντες από Κεδίκογλου

Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής ΝΔ: Γιατι έπρεπε να αναδειχθεί σε εθνικό μεσάζοντα ο κ.Παπαδόπουλος; τι το ιδιαίτερο είχε ο κ. Παπαδόπουλος για να παρει αυτή τη δοπυλέια. Επιτρέψατε να μπαινοβγαίνει στα στρατοπεδα σαν αρχιστρατηγος. Μεχρι και στρατιωτικό ελικόπτερο τον κάνατε ντελίβερι; μαθαίνουμε οτι σχεδιαζατε συμπαραγωγές στα ΕΑΣ. Τετοιους επενδυτές ψάχνετε; Γνωρίζατε ότι η Σ.Αραβία δεν εξουσιοδοτεί εκπροσώπους;

14:15

Στο βήμα ο Σίμος Κεδίκογλου

14:12 Η πρώτη ένταση!

Ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος διέκοψε τον ομιλητή βουλευτή της ΝΔ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή ένταση. Παρενέβη η Τασία Χριστοδουλοπούλου επαναφέροντας τον υπουργό Αμυνας στην τάξη.

14:06

Στο βήμα τώρα ο βουλευτής Εβρου της ΝΔ Τάσος Δημοσχάκης

» Στόχος σας από την αρχή ήταν να αλωσετε το υπουργείο
Περιφρονήσατε την στρατιωτικη δικαιοσυνη και τον διακλαδικο αρχηγο γεεθα και θελατε να είστε ο ελεγχων και ο ελεγχομενος
Αλήθεια οι αεροπορικες βομβες δεν ηταν απαραίτητες για την άμυνα της χωρας;
Αλήθεια η στρατιωτικη δικαιοσύνη που είναι;ενεργοποιηθηκε;
Τον βαφτίσατε με το έτσι θελω εκπρόσωπο της ΣΑ για να εξυπηρετήσετε τους δικούς σας σκοπούς. Μήπως τελικά το πολεμικό υλικο δεν είχε ως αποδέκτη τη σαουδική αραβία. Για ποιο λογο δεν φερατε στην επιτροπή την συμφνωια που θα ενεκρινε το ΚΥΣΕΑ. Για ποιο λογο φερατε ως εκπρόσωπο εναν καταδικασμένο για κακουργηματικές πράξεις;»

14:05


Ο Πάνος Καμμένος στην ολομέλεια ετοιμάζεται να απαντήσει στη ΝΔ

14:02

Η κυβέρνηση είναι παντελώς ανίκανη, είπε ακόμα και οι υπουργοί διασύρουν και τιμωρούν αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και διπλωματικούς υπαλλήλους.

14:01

Οι ευθύνες είναι στην κυβέρνηση για τις διαρροές, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Ειπώθηκε ότι απόρρητα έγγραφα έρχονται στην δημοσιότητα μέσω πράκτορα της ΜΙΤ. Και το λέει αυτό ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας της χώρας και δεν παραιτείται την ίδια σιτιγμή!

14:00

Σκληρά λόγια και από τον Γιώργο Κουμουτσάκο στην Βουλή. Τα ερωτήματα είπε είναι αμείλικτα. Γνώριζε ο ΥΠΕΞ τις λεπτομέρειες; Ναι γνώριζε, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Και όπως είπε δεν έκανε τίποτα. Σκόπιμα αγνόησε και υποβάθμισε τις πληροφορίες και έδωσε λευκή επιταγή στον Καμμένο να προχωρήσει σε σκοτεινούς χειρισμούς.

13:57
Στο βήμα τώρα ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι  ξεπερνάει και την έννοια του σκανδάλου η υποθεση.

13:56


Στο σημείο αυτό διεκόπη ο κ. Γεωργιάδης από την κα Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να του πει ότι υπερέβη τον χρόνο του. Ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε και τότε η κα Χριστοδουλοπούλου του είπε ότι εφόσον συενχίζει κάνει και την δευτερομιλία του.

13:55

Ο μόνος που έθεσε θέμα Υεμένης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επιτροπή ήταν ο κ. Παφίλης, είπε ο κ. Γεωργιάδης. Η ακύρωση της συμφωνίας δεν αναιρεί την απόπειρα, είπε ακόμα. Μίλησε για εξαπάτηση της Βουλής. Απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο είπε: «εφόσον το έγγραφο είναι από το 2016 γιατί δεν μας ενημέρωσε ότι σε αυτή την υπόθεση έχουν ζητήσει να εκπροσωπούνται από έναν έλληνα ονόματι Βασίλειου Παπαδόπουλου; Μας παραπλανήσατε εκ λάθους; Ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;»

Κεραυνοί κατά Καμμένου και από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διέγνωσε ότι υπήρχε κίνητρο από πλευράς του Πάνου Καμμένου για να παραπλανήσει στη Βουλή:

«Άρα μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή εκ δουλου για να τα αρπαξετε; Υπογράψατε μια συμφωνία με καποιον κ.Παπαδοπουλου που μιλαει για 300.000 βληματα. Όμως απο τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν οι σαουδάραβες ζήτησαν 100 χιλ. βλημματα. Άρα εσεις θα παραδίδατε στον παπαδοπουλο 200 χιλιάδες βλήμματα επιπλεον. Ξέρετε πόσο αξιζουν 200 χιλ. βλημματα στη λαθραια αγορά; Πάνω απο 150 εκατομμυρια. Τόσα είχε προς διάθεση του ο κ.Παπαδόπουλος. Μου φαίνεται αρκετό κίνητρο για να παραπλανήσει τη βουλή ο κ.Καμμένος.» είπε ο κ.Γεωργιάδης. 

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι τα εξής: 

Διότι σήμερα ο ελληνικός λαός δέχεται βροχηδόν πληροφορίες απίστευτες. Χθές ο κ.υπουργός αμυνας απεδωσε την διαρροή του εγγράφου από έναν ελληνα πρακτορα της ΜΙΤ,αυτό εκανε εχθες retweet. Αυτό ανακοίνωσε.

Η πρώην συναδελφός σας Ραχήλ Μακρή κατέθεσε στον ελληνικό λαο ένα εμειλ που ο κ.Καμμένος στον κ.Χατζησάββα. Ας αφήσουμε στις αστειότητες και ας πάμε στην ουσία. Πρόκειται είπε ο Παναγουλης για καραμπινάτη υποθεση μίζας. Να δούμε δηλαδη αν ο κ.Καμμενος πήγε να τα αρπάξει χοντρά.

Ο κ.Καμμένος δεν παραπλάνησε μόνο εμενα αλλά και τον κ.Φίλη. Εσείς θα είχατε την ίδια ψηφο αν είχατε ακούσει τα ονοματα παπαδοπουλος. Ο μονος που ειχε καταθεσει την ευαισθησία για Υεμενη ήταν ο κ. Παφίλης. Η ακυρωση της συμφωνιας δεν αναιρει την αποπειρα λαθρεμπορίου και μίζας.

Για ποιο λόγο δεν μας ενημέρωσε σε μια συνεδρίαση οτι σε αυτή την υποθεση οι σαουδάραβες εχουν ζητήσει να εκπροσωπουνται απο εναν ελληνα; Σας λεω οτι δεν θα ήταν ίδια η ψηφος μας. 

13:52

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο είπε ότι ο υπουργός Αμυνας απέδωσε τη διαρροή εγγράφου σε πράκτορα! Είπε ακόμα ότι η πρώην συνάδελφος ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή κατέθεσε στον ελληνικό λαό ενα email με το οποίο είχε επικοινωνήσει με τον πράκτορα.

13:51:Στο βήμα ο Άδωνις Γεωργιάδης αυτή τη στιγμή

13:50:Ένταση μετά από παρέμβαση της Τασίας Χριστοδουλοπουλου

Η προεδρεύουσα προσπαθεί να κρατήσει τον χρόνο έτσι ώστε να μην τραβήξει πολύ η διαδικασία. Αποφάσισε λοιπόν ότι επειδή οι δυο ομιλητές υπερέβησαν τον χρόνο τους συμψήφισε τον χρόνο!

13:43: Τι γίνεται αυτή την ώρα στην Βουλή

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει με τους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για σκιές που βαραίνουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία διευρυμένης επερώτησης και στην συνέχεια το λόγο θα πάρουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.

13:40: Στο βήμα ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Αθανάσιος Δαβάκης

13:22 Στο βήμα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας – Εξαπέλυσε ρουκέτες κατά Καμμενου


Με ρουκέτες κατά του Πάνου Καμμενου και του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συζήτηση στη βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για συμφωνία αίσχους για την χώρα και για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για συμφωνία με μεσάζοντα
Ο κ.Καμμένος εχει σταδιοδρομήσει ως εξολοθρευτής μεσαζόντων, δήλωσε ο κ Τσούλας για να συνεχίσει: 

«Πως μάθαμε οτι εξαπάτησε τη Βουλή;Οταν προσεβαλε ανωτατο αξιωματικό των ΕΔ επειδή δεν τον βοήθησε να προχωρήσει την ιδιωτική συμφωνία

Ο αξιωματικός ο οποίος κρατήθηκε στο ΓΕΕΘΑ από τον υπεύθυνο ασφαλειας τον ίδιο αξιωματικό που δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Ρουβίκωνα φαντάζομαι.

Τρια χρόνια τωρα σε 18 συνεδριασεις της επιτροπής εξοπλιστικών της βουλής ψηφίζουμε για να συμβάλλουμε στη διαθεσιμότητα των ΕΔ.

Η ΝΔ στηριξιε από την αρχή τις εισηγήσεις από τα επιτελεία.

Οι ΕΔ αποφάσισαν να εκποιήσουν ευχρηστο μεν αλλά πλεονάζον στρατιωτικό υλικό.

Οι διαβεβαιωσεις οι οποίες ελήφθησαν για την εκποιηση ήταν οτι προκειται για διακρατική συμφωνία. Βάσει του νομου είναι εκεινη που δεν επιτρέπει μεσάζοντα πρακτορα ή διαμεσολαβητή.

Οι διαβεβαιωσεις στην επιτροπη δεν περιλαμβαναν μονο την περιγραφή αυτή της μεταβίβασης αλλά και τον ορισμό αυτής της συμφωνίας. Ση συνεδρίαση της 29ης οπου αποφασιστηκε η εκποθηση 1200 αεροπορικών βομβών, ο κ Βιτσας περιγραφει την εννοια αυτής της διακρατικής συμφωνίας.

Στηρίζουμε και στηριξαμε αυτες τις αποφασεις γιατι η διακρατικη εξασφαλιζει και διαφανεια και διπλωματικα οφελη για τη χωρα.

Στις 12/1/2017 η επιτροπη εξοπλισμών ενεκρινε την εκποιηση 300000 φυσιγγιων με διακρατικη συμδωνια. Ο κ.υπουργός διαβεβαιωσε την επιτροπή ότι ειμαστε σε συζητησεις με την σαουδικη αραβια και μας είπε ότι μπορεί να φτάσει μεχρι τα 300 εκατομμυρια. Τώρα ουτε τα 66 εκατ δεν εχουμε πάρει.

Σημειώνεται όιτι ενα μηνα πριν τον ιουλη του 2016 ο κ.Παπαδοπουλος είχε υποβάλλει γραπτο αίτημα, ενα μηνα πριν κριθεί οτι περισσεύουν, ζητουσε 300000 σφαιρες για το κρατος της Ιορδανιας που εμφανίζετο ως πελατης του. Τι συνεβη; Η ΓΔΑΕΕ επιμελειται να υπογραφει η συμφωνία και θεωρούν ότι αυτή πρέπει να υπογραφει με κρατικό αξιωματούχο.

Υπάρχει μια αόριστη ασαφής επικυρωσης απο ανωνυμο αξιωματουχο του ΒΣΑ που τον ορίζει αόριστα εκπρόσωπο. Αυτή δεν πειθει τα στελεχη της ΓΔΑΕΕ και ζητάει βεβαίωση από την πρεσβεία μας στο Ριάντ

Το θέμα το μάθαμε αρχες νοεμβριου απο διαρροη του επεισοδίου με τον ταξίαρχο.

Τι συμβαινει εξηπατήθη η επιτροπη εξοπλισμων της βουλής. Ο κ.Καμμένος υφηρπαξε την εγκριση της. Εκανε συμφωνία με ιδιώτη. Είναι μια υπόθεση θλιβερή σκοτεινή δυσάρεστη που αποδεικνυουν ότι όσα έχουν γίνει στο παρελθόν δεν μας έχουν διδάξει τίποτα. Υπομονομεύει τη λειτουργία μιας επιτροπής.

Εμείς επισημαίνουμε αυτά τα γεγονότα. Εμείς επισημαίνουμε την καλοπιστία μας. Αυτή η συμφωνία έγινε με καταχρηση εμπιστοσ΄’υνης της βουλής. Ειναι συμφωνία αισχους για την ελλαδα.Αισχος για τον κ. Καμμένο. Καλούμε τον πρωθυπουργό να πράξει ανάλογα.Διότι πολλοι κακόπιστοι θα πουν οτι η αναθεση στον κ.Καμμενο του υπουργείου δεν ήταν αντάλλαγμα αλλά έπαθλο και ανταμοιβή.» 

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΤΟ LIVEBOLOG TOU NEWSIT.GR 

Δείτε Live τη συζήτηση