Άκης Τσοχατζόπουλος: Μεταφέρεται πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού

Φανερά καταβεβλημένος, ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος βγήκε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (21.04.2017) από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλευόταν εδώ και πολλές ημέρες μετά την εγχείρηση καρδιάς που πραγματοποίησε.

Με τη βοήθεια δυο ανδρών που τον κρατούσαν,ο πρώην υπουργός Άμυνας επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στις φυλακές Κορυδαλλού. Δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Αντ’ αυτού μίλησε όμως ο συνήγορός του, Γιάννης Παγουρόπουλος.

Ο πρώην υπουργός επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού και θα νοσηλευτεί στο νοσοκομείο εκεί, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Γιάννης Παγουρόπουλος, είναι στενοχωρημένος για το γεγονός πως δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του αλλά γυρίζει ξανά στον Κορυδαλλό.

Τονίζεται ότι με οριακή πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 21 Απριλίου 2017. Έτσι, μετά από 5 χρόνια και 5 αιτήσεις αποφυλάκισης ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος βγήκε από τη φυλακή αλλά με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος στις 11 Απριλίου 2012 συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Σημειώνεται επίσης ότι η προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς OSA AMK θα βρεθεί το προσεχές διάστημα στο «μικροσκόπιο» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Τι είπε ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Όπως τόνισε ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί αίτηση για μείωση του ποσού της εγγύησης στο ποσό, όπως είπε, που μπορεί να καταβάλει ο πρώην υπουργός. Υπήρξε η συγκομιδή ενός αρκετά σεβαστού ποσού, αλλά δεν συμπληρώθηκαν οι 200.000€, επεσήμανε ο κ. Παγουρόπουλος, σημειώνοντας τους κινδύνους για την υγεία του πρώην υπουργού.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί το Εφετείο να έδωσε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του ωστόσο ο όρος της εγγύησης όμως είναι απαγορευτικός.

Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν διαθέτει το ποσό των 200.000 ευρώ που απαιτείται για την εγγύηση της αποφυλάκισης σημαίνει ότι θα οδηγηθεί πίσω στο κελί των φυλακών του Κορυδαλλού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT.GR