Ο ΑΓΕΑ στην Ορκωμοσία της Γ’ ΕΣΣΟ – Τι είπε για Μεταθέσεις – ΦΩΤΟ

 Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των κληρωτών της Γ΄ ΕΣΣΟ 2017, στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη, όπου παραβρέθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Υποδιοικητής της Διοίκησης Υποστήριξης Βάσης, Ταξίαρχος Νικόλαος Κολιός ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους όσο αφορά τους νεοσύλλεκτους ο ΑΓΕΑ είπε οτι «Σήμερα υποδεχθήκαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις 522 στελέχη. Όπως είδατε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μεσα σε τρείς εβδομάδες, εκπαιδεύτηκαν σε πολύ υψηλό επίπεδο, πράγμα που το απέδειξαν με τους σχηματσμούς των επιδείξεων καθώς επίσης και με την παρέλαση αλλα και με όλη τους την παρουσία», τονίζοντας οτι «αυτο ειναι το μεγάλο έργο που γίνεται σε αυτη την μονάδα όπου συντελείται η ουσιαστική διαδικασία της βασικής εκπαίδευσης, και τώρα πλέον αποδίδονται στις μονάδες όπου σε πολύ σύντομο χρόνο θα ειναι εκει για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους«.

Ο ΑΓΕΑ πρόσθεσε οτι «Ειναι τιμή και χαρά μας που τους έχουμε μαζί μας και […] υποσχόμαστε στις οικογένειες τους οτι πλέον ειναι και δικά μας παιδιά.» 

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο Αρχηγός της Αεροπορίας είπε οτι «Ειναι κάτι που συνεχίζεται και το αντιμετωπίζουμε όπως πάντα, με ψυχραιμία, σύνεση, νηφαλιότητα αλλα και την δυναμιική που χρειάζεται».

Όσο αφορά τις μεταθέσεις των στρατεύσιμων ο ΑΓΕΑ δήλωσε στους δημοσιογράφους οτι «προσπαθούμε να κάνουμε αυτες τις μεταθέσεις σύμφωνα σχεδον με τις επιθυμίες των περισσότερων ώστε να μην υπάρχουνε προβλήματα και η διαβίωση τους και εντός μονάδας αλλα και όταν βγαίνουν απο την μονάδα να είναι ανάλογη ετσι ώστε να μπορουν να εξυπηρετηθούν και να εξυπηρετούν την Πολεμική Αεροπορία».