ΘΚ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τον αποδεξαμενισμό και τη μεθόρμιση του

Το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ επέστρεψε στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Τροκαντερό στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του χθες 26 Ιουλίου 2017.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, συνόδευσαν, στο πλαίσιο απόδοσης τιμών, το θρυλικό Θωρηκτό ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’ κατά τον επανάπλου του από το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, επιβαίνοντες σε πλοίο της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), όπου βρισκόταν για εργασίες συντήρησης, στο μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.

Κατά την κίνηση του το Θωρηκτό ‘’ΑΒΕΡΩΦ’’ συνοδευόταν επίσης και από σκάφη ιδιωτών και ναυτικών ομίλων, στο πλαίσιο έμπρακτης αναγνώρισης της συμβολής του ιστορικού πλοίου στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ.

Δείτε επίσης: Η Μεθόρμιση του ΘΚ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» σ’ ένα εντυπωσιακό βίντεο

Ακόμα, συνοδεία και απόδοση τιμών έγινε από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επιβαίνοντα επί της λέμβου του Αρχηγού Στόλου ΠΑΚ ΦΟΙΝΙΞ, κατά τη διέλευση του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

 Συνοδεία και απόδοση τιμών έγινε και από το Διοικητή Ναυστάθμου Σαλαμίνας Αρχιπλοίαρχο Γεώργιο Μπαμπλένη ΠΝ, επιβαίνοντα επί της λέμβου του Διοικητού ΝΣ.

Διαβάστε επίσης: Θωρηκτό Αβέρωφ: H ιστορία πίσω από το ιστορικό πλοίο – ΦΩΤΟ

Παράλληλα, απόδοση τιμών πραγματοποιήθηκε και από το σύνολο των Πολεμικών Πλοίων, εν όρμω Ναυστάθμου Σαλαμίνας, με τα πληρώματα παρατεταγμένα επί των καταστρωμάτων και από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S70, Aegean Hawk.

Τέλος τίμησε με την παρουσία της το θρυλικό θωρηκτό η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον αποδεξαμενισμό και τη Μεθόρμιση ΘΚ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»