Τουρκία: Παίρνει τα 3 δισ από την Ευρώπη – Πόσα δίνει η Ελλάδα – ΦΩΤΟ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε σήμερα τη χρηματοδότηση των 3 δισ προς την Τουρκία, για το μεταναστευτικό με τις υπογραφές των 28 κρατών μελών.

Μετά την κάμψη των Ιταλικών αντιρρήσεων η Τουρκία τελικά θα λάβει τα πολυπόθητα 3 δισ ευρώ, τα οποία προορίζονται στο να δημιουργήσουν υποδομές για τους πρόσφυγες.

Το 1 δισ. ευρώ θα προέλθει από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και τα άλλα 2 δισ. από τις χώρες μέλη, ανάλογα με τη δύναμή τους. Η Ελλάδα θα συνεισφέρει 25,1 εκατομμύρια ενώ το μεγαλύτερο ποσό το δίνει η Γερμανία και ανέρχεται στα 427,5 εκατομμύρια, με δεύτερη την Βρετανία 327,6 εκ. Την πλέον χαμηλή συμμετοχή έχει η Μάλτα που θα δώσει 1,1 εκατομμύριο.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά στο γράφημα που ακολουθεί.

Εργαζόμαστε συστηματικά για να ανακόψουμε το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, η οποία ασκεί την προεδρεία αυτό το εξάμηνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Mark Rutte πρόσθεσε: Η συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας αποτελεί ζωτικό μέρος αυτών των προσπαθειών. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση της λαθρεμπορίας και η έναρξη έργων που θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να ξαναβρούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Ευρώπη θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση αυτής της απόφασης, ώστε τα 3 δισ. να αξιοποιηθούν από την Τουρκία ώστε να υπάρχουν απτά αποτελέσματα.