ΠΕΑΛΣ: Ανησυχητικά μεγάλος ο αριθμός των μεταθέσεων

Πανελλήνια ‘Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος’’ (ΠΕΑΛΣ) ανακοίνωσε ενόψει της έναρξης των εργασιών του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους 2016, ότι ο αριθμός των στελεχών που προκύπτουν ως μετατιθέμενοι είναι αρκετά μεγάλος, κάνοντας λόγο για μη τήρηση των μεταθέσεων τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός το οποίο όπως τονίσουν υπονομέυει και καταστρατηγεί τη δομή με βάση την οποία δημιουργήθηκαν.

Υπογραμμίζουν ότι, οι μεταθέσεις που θα γίνουν ή που θα αποφασιστεί να γίνουν θα πρέπει να προκύψουν βάσει πρωτίστως των πραγματικών αναγκών των στελεχών σε υπηρεσιακό, οικονομικό και οικογενειακό επίπεδο – όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια από το κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον – καθώς και των οικονομικών και αυστηρά υπηρεσιακών αναγκών.

Επίσης, τονίζουν ότι ζητούν από την στρατιωτική ηγεσία οι τοποθετήσεις – μεταθέσεις να γίνουν με βάση τις προτεραιότητες με βάση τις ανάγκες που έχουν τεθεί με πρώτη εκείνη της ικανοποίησης των αναγκών των στελεχών όπως για παράδειγμα η μετακίνηση τω στελεχών με πολυετή προϋπηρεσία από τις υπηρεσίες που επιβάρυνε το προσφυγικό.

Τέλος, πριν την έναρξη της διαδικασίας επιθυμούν τη γνωστοποίηση τους σχετικά με την προγενέστερη διασφάλιση των οικονομικών πόρων που οφείλουν να συνοδεύουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων καθώς και το ύψος αυτών.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Ακόμα, η ΠΕΑΛΣ, σε χθεσινή ανακοίνωση-παρέμβαση της, αναφέρεται ότι τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ πρέπει να  συντάσσουν χειρόγραφα και υποβάλλουν αυτοπρόσωπα με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους την 31-12-2016, στις αρμόδιες ΔΟΥ τις τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τις αναδρομικές αποδοχές που τους καταβλήθηκαν σε ισόποσες δόσεις και αφορούν στα έτη 2012, 2013 και 2014 (όπως αυτές εμφανίζονται στις ετήσιες βεβαιώσεις αποδοχών τους που έχουν αναρτηθεί στο εσωτερικό δίκτυο).

Τέλος, προκειμένου να βοηθήσει τα στελέχη του ΛΣ.ΕΛΑΚΤ δημιούργησε έναν οδηγό για τις τροποποιητικές-συμπληρωματικές δηλώσεις αποδοχών. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.