Τη συνδρομή όσων χωρών διαθέτουν δορυφόρους που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο μυστήριο της πτώσης οτυ Αιγαυπτιακού αεροσκάφους, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι στις 3:37 το αιγυπτιακό αεροσκάφος που βρισκόταν 10 με 15 μίλια μέσα στο FIR Αιγύπτου, έκανε στροφή 90 περίπου μοίρες αριστερά και μετά 360 μοίρες δεξιά κατερχόμενο από τα 37.000 πόδια στα 10.000 μέχρι που έσβησε το σήμα του από τα ραντάρ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε επίσης ότι επικοινώνησε με τον Γάλλο στρατιωτικό ακόλουθο και ζήτησε από τη Γαλλία να δώσει εικόνες από τους γαλλικούς δορυφόρους, ενώ κάλεσε κι άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο. Παράλληλα υποστήριξε ότι επικοινώνησε με την αμερικανική και τη ρωσική πρεσβεία ζητώντας συνδρομή. ΑΠό αμερικανικής πλευράς θα διατεθεί ένα αεροσκάφος P3 ναυτικής συνεργασίας καθώς επίσης κι ένα γαλλικό αεροσκάφος που θα συνδράμουν στις έρευνες.
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν στις έρευνες δυο αεροπλάνα C-130, η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς η οποία ήταν στην Αστυπάλαια και έσπευσε άμεσα στην περιοχή έρευνας και διάσωσης που ορίστηκε με ελληνική ΝΟΤΑΜ. Παράλληλα επιχειρεί αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145H, και ελικόπτερο Super Puma.
Ο κ. Καμμένος υποστήριξε επίσης ότι έχουν τεθεί σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο συνδρομής αεροσκάφη F-16 στην Κρήτη. Τέλος δήλωσε ότι ενημέρωσε και τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τέλος αναφερόμενος σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί λάμψης που είδε κάποιος καπετάνιος, υποστήριξε ότι δεν έχουν τέτοες πληροφορίες.