OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Ρόδος – ΜΟΜΚΑ: Διευκρινήσεις σχετικά με τη συμφωνία του ΥΠΕΘΑ ζητά η ΝΔ

29/06/2017 - 13:44
Share on FacebookShare on Twitter

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία με την οποία ζητά διευκρινίσεις για την συμφωνία του ΥΠΕΘΑ με το Δήμο Ρόδου για την ΜΟΜΚΑ.
Τη γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Βουλευτής Έβρου και Αναπηρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσων, Εμμανουήλ Κόνσολας.

Η ερώτηση ουσιαστικά αφορά το ρόλο που πρέπει να παίζει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) στη μελέτη και στην εκτέλεση έργων τοπικού ενδιαφέροντος.

Η ΝΔ είχε επισημάνει στη βουλή τον κίνδυνο που ελλοχεύει η εν λόγω Μονάδα να μετατραπεί σε μέσο ικανοποίησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αν δεν υπάρχει διαφανής λειτουργία σε όλες τις δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα το ΥΠΕΘΑ έχει συμφωνήσει με το Δήμο Ρόδου για συνεργασία στην αξιοποίηση μηχανημάτων ασφαλτόστρωσης ιδιοκτησίας του τελευταίου, που παραμένουν σε ακινησία, προκειμένου να γίνουν έργα ασφαλτοστρώσεων αρχικά στη Ρόδο και εν συνεχεία στα υπόλοιπα νησιά μέσω της ΜΟ.Μ.ΚΑ.

Ολόκληρη η γραπτή ερώτηση της ΝΔ:

Με το Ν.4407/2016 ιδρύθηκε η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.), η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου μπορεί να συμπράττει στη μελέτη και την εκτέλεση έργων τοπικού ενδιαφέροντος με φορείς του δημοσίου τομέα, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων, με την προϋπόθεση ότι η υλοποίησή τους συμβάλλει μεταξύ άλλων στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή του ως άνω νόμου η Νέα Δημοκρατία είχε επισημάνει τον κίνδυνο η εν λόγω Μονάδα να μετατραπεί σε μέσο ικανοποίησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αν δεν υπάρχει διαφανής λειτουργία σε όλες τις δραστηριότητες.

Είναι δεδομένο επίσης ότι προκύπτουν ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσον διασφαλίζεται ότι ο Π/Υ του ΥΠΕΘΑ δεν θα επιβαρυνθεί από τις δραστηριότητες της ΜΟ.Μ.ΚΑ. (Καύσιμα, Ημέρες Εκτός Έδρας προσωπικού, κόστος συντήρησης των μέσων, απαξίωση των μηχανημάτων, κόστος μεταφορών, κλπ) καθώς και πως θα καλυφθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα προκύπτει ότι το ΥΠΕΘΑ έχει συμφωνήσει με το Δήμο Ρόδου για συνεργασία στην αξιοποίηση μηχανημάτων ασφαλτόστρωσης ιδιοκτησίας του τελευταίου, που παραμένουν σε ακινησία, προκειμένου να γίνουν έργα ασφαλτοστρώσεων αρχικά στη Ρόδο και εν συνεχεία στα υπόλοιπα νησιά μέσω της ΜΟ.Μ.ΚΑ.

Ο προϋπολογισμός του παραπάνω έργου θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους του ΥΠΕΘΑ και θα συμπεριλάβει δαπάνες για την προμήθεια καυσίμων, τη συντήρηση και επισκευή των μηχανημάτων, την προμήθεια ανταλλακτικών, εκτός έδρας αποζημιώσεις προσωπικού κλπ.

Συνεπώς, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποια είναι ακριβώς τα έργα που θα κατασκευαστούν; Ποια έργα ασφαλτόστρωσης αφορούν στο νησί της Ρόδου και ποια άλλα νησιά.

Έχουν υπογραφεί σχετικές προγραμματικές συμβάσεις που να περιλαμβάνουν τα συγκεκριμένα έργα;

Ποιο θα είναι το κόστος των υπό εκτέλεση έργων και ποια θα είναι η επιβάρυνση τους στον Π/Y του ΥΠΕΘΑ; Οι πιστώσεις που θα διατεθούν για την

υλοποίηση των εν λόγω έργων θα επηρεάσουν αντίστοιχα τη μη υλοποίηση λοιπών έργων αρμοδιότητας Μηχανικού;».

Ολόκληρο το έγγραφο ΕΔΩ. 

Tags: ΡΟΔΟΣΥΠΕΘΑ

Related Posts

Κιμ Γιονγκ Ουν
Uncategorized

Κιμ Γιονγκ Ουν: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 70 ετών ο Ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Ματσεγκόρα

09/12/2025 - 08:18
Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert